Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Bergenske Vannkringler til 17 mai. | MinMatgaleVerden

Bergenske Vannkringler til 17 mai.

Den store dagen nærmer seg,
for ikke snakke om at mai er måneden for rømmegrøt!

Og rømmegrøt er godt!

I små mengder.

Og til rømmegrøten må vi ha vannkringler.

Bergenske Vannkringler

De er utrolig dyr å kjøpe i butikken.

Og utrolig enkle å lage selv…

Bare husk å trille dem veldig tynt ut,
så de får tørket og blir tørre og sprø.
Og mye bedre enn de du kjøper….
Bare prøv.

Vannkringler.
Bergenske vannkringler.

(Liten porsjon, ca 10 kringler)

250 g hvetemel
25 g gjær
1,5 dl vann
25 g smør
1/2 ts salt

Ha alt i kjøkkenmaskin og kna godt sammen.
Kan også enkelt knaes sammen for hånd.
Heve tildekket ca 20-30 minutter.
Trill tynne kringler.
Husk de hever godt, så trill dem tynne så de ikke blir for tykk når de er ferdig.
Da kan de bli vanskelig å få tørr.
Kok opp en kjele vann og sett ovnen på 220*

Legg en og en kringle i vann. når den flyter opp legger du den på bakepapirkledd plate. Stek så kringlene på 220* i ca 15-20 minutter til de har fått fin lysebrun farge.
Slå av ovnen og la kringlene tørke til de er helt tørre.
Her kan du legge grytekluter mellom ovnsdøren.
Jeg slo også på igjen ovnen på 50* og lot de stå sånn med døren på gløtt en god stund før de var helt tørre.
Oppbevares i kakeboks.

Og nytes til rømmegrøten!

#vannkringler #hjemmelaget

4 hendelser på “Bergenske Vannkringler til 17 mai.”

  1. Grete Vikebø

    At de er dyre, er jeg enig i. 34,90 for en pakke med 5 stk….. Kjøpte to pakker med fra Bergen på tirsdag. Må nok prøve å bake. Ser så enkelt ut når du forklarer det, så det skal jeg nok klare….. tror jeg.

  2. 17. mai mat – helt klart! Disse hører liksom med. Kanskje jeg skal prøve å lage dem selv i år, det ser jo ikke så vanskelig ut. Men holder de fasongen når de puttes i kokende vann eller er det lett at de endrer form da?

Legg igjen en kommentar til Grete Vikebø Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.