Nordlandslefser

Disse lefsene er jeg oppvokst med,
og selv om det er min mor som i alle disse år har bakt lefsene,
stammer oppskriften fra min far, og hans mor Tora,
og har sitt opphav på Årnøya i Vesterålen.

For sånn skal det være til jul,
da tar vi frem gamle tradisjoner og baker og lager dem som det alltid har blitt gjort.

Nordlandslefse / Mørlefse

1 l kefir
250 g margarin
6 dl sukker
1 ss hjortesalt
2 ss bakepulver
Hvetemel (ca 1,5-2 kg)

Smelt smør, bland alt sammen, bruk hvetemel til deigen akkurat samler seg, men fremdeles er løs.
Den bør lages for hånd og ikke arbeides for mye med
La deigen hvile litt. Gjerne kjølig.
Del opp i emner ca 150 g
Kjevle om lag 20 cm i diameter sirkler, ½ cm tykke.

Stekes i ovn på 200*
bakepapirkledd plate ca 6 minutter.
Kan også stekes på middels varm steketakke på begge sider
Avkjøles under klede

400 g sukker, finkornet
400 g smør, mykt
2 ss kanel

 

Røres godt sammen i maskin.
Smør hver lefse, skjær den i to og brett sammen
Skjær i snipper før servering. Kan fryses.

4 hendelser på “Nordlandslefser”

  1. Oi, dette kan jo kanskje eg klare! Tante Sissel kommer hver jul og lager til «oss». I år kom hun ikke, så kanskje eg skal overraske familien med Tjukkelefser i år! 👏🏻🤩

Legg igjen en kommentar til Kjersti Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.