Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Sjokoladebombe til varm kakao | MinMatgaleVerden

Sjokoladebombe til varm kakao

Bombene lages og fylles med kakao og ellers det du måtte ønske å ha i kakaoen,
jeg laget mine med marshmallows.

Server ved å legge en sjokoladebombe i hvert krus,
hell over varm melk og se bomben åpne seg og all verdens godsaker poppe ut.
Rør rundt, ha på litt krem og voila!
Sjokoladebombe-kakao!

For å lage disse brukte jeg en silikonform,
formet som halvkuler.

Oppskriften her er til 3 store kuler.

Sjokoladebomber til varm kakao

150 g sjokolade (jeg brukte mørk kokesjokolade)

3 ss drikkekakao
3 ss sukker
2 ts vaniljesukker

F.eks. Marshmallows
Smelt sjokoladen i vannbad.
Hakk sjokoladen i biter, legg den i en skål og sett skålen over en liten kjele med vann som akkurat koker. Det er viktig at skålen ikke er i kontakt med vannet,
og at vannet ikke storm-koker.
La den stå der stille og rolig og smelte.

Bland i mellomtiden sammen
sukker – kakao – vaniljesukker
Sett til side og finn frem silikon-kule-formen.
Når sjokoladen er smeltet rører du litt i den og tar den av vannbadet.
(La vannbadet stå, men skru av platen)
Pensle silikonformen med sjokoladen.

Skrap bort overflødig sjokolade på toppen,
så formene får fine kanter.
Sett i kjøleskap til den stivner.
Jeg opplevde at det var vanskelig å få ut sjokoladen fra formen med kun ett lag sjokolade. Så jeg penslet et tynt lag til etter første stivning.
(Sjokoladen satt jeg da tilbake i vannbadet så den holdt seg flytende)

Når sjokoladen er stivnet «popper» du dem forsiktig ut av formen.

Når alle er ute snur du dem og legger i kakaoen på ene halvdelen.


De ble som du ser ikke superfine inni,
men her er det heldigvis utsiden som teller 🙂
Hell i kakaopulver og små biter av marshmallows om ønskelig.
Lim sammen til kuler ved å pensle litt av restene av den smeltede sjokoladen,
(som fremdeles står over vannbadet og holder seg flytende enda vannet ikke koker)
på kantene til den halvdelen som er fyllt.
Legg den andre over og den vil feste seg til den smeltede sjokoladen.

(En annen måte å gjøre dette på er å bruke en varm tallerken,
holde den tomme halvdelen av kulen ned på tallerken så kantene smelter og så lime den på den fulle kulen. Dette gir et penere resultat, men er og litt mer «risky» så jeg gikk for pensel denne gangen.)

Avkjøl i kjøleskap, og oppbevar i kjøleskap til den skal brukes.

Legg en kule i et krus og hell på varm melk.
Rør rundt og legg på litt krem og litt høvlet sjokolade.

2 hendelser på “Sjokoladebombe til varm kakao”

  1. Mye jobb, men en fantastisk flott ting å servere da 🙂 Jeg er så glad du er min venn, skulle bare ønske du bodde nærmere Oslo. Helst i naboblokka. TENK hvor kos det hadde vært, på alle mulige måter <3

    1. Ja det har jeg ofte tenkt på. Så mange gode turer vi kunne gått, hvor vi filosoferte over livet sammen. For jeg mangler en sånn her hjemme, en jeg kan gå og snakke med om alt mellom himmel og jord. Og noen som kunne hjulpet meg å spise alle disse søtsakene 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.