Ramsløken er moden,
og vet du hvor den vokser kan jeg anbefale deg å plukke den nå,
i mai måned.
I dag har jeg laget purè,
jeg har og satt ramsløkolje, men den skal få stå to uker og godgjøre seg.
Ramsløkpurè derimot lager du kjapt.
Her brukte jeg to gode never ramsløk,
hele blenderen full faktisk,
1 god ss maldonsalt samt 1 dl solsikkeolje og 1 dl olivenolje.
Ta det du har i skapet når det gjelder oljer.
Rapsolje er vel egentlig den beste når det gjelder holdbarhet.
Kjør i blender til en fin purè,
oppbevares i kjøleskap.
Tips: Dekk toppen av purèen med ekstra olje for bedre holdbarhet.
Ramsløk! Naturlig vidunder!
#ramsløk #oppskrift #ramsløkpure #ramsløkolje #plukkeramsløk
hvordan lager du ramsløk olje da )
Jeg varmer opp oljen og har i bladene så de nærmest blir fritert, ikke helt da, putrer i 20 minutter i oljen, lar de så stå i kjelleren to uker før jeg siler av oljen. Kanskje lenger og. 🙂 Ps. Har spist omelett med luftløk, + brukt den til mye annet. Så godt! Takk <3
Du skal se jeg begynner å spise sånt også, så «gal» som jeg har blitt nå 😉
Haha, du er blitt crazy i smaksløkene etter fylte femti du 😀
Så lurt 🙂 Jeg er ikke helt sikker på hvordan ramsløk ser ut men jeg har masse gressløk. Vokser ramsløk vilt? Kanskje jeg må prøve meg på denne. Hvor lang holdbarhet tror du ca den har? Supersøt krukke sto med en slik i hånden her om dagen men så hadde alle det så travelt at jeg satte den tilbake meen jeg vet hvor de har den 🙂 Ha en nydelig dag Kjersti <3
Ja ramsløk vokser vilt. Jeg skal poste bilde av den så du får se. Ligner på liljekonvall, men du kjenner det på lukten om du river et bla i to 🙂 Den skal ha lang holdbarhet om du dekker den med olje på toppen. Veldig lang. Tror og det er lurt å bruke rapsolje, har hørt den har lang holdbarhet 🙂
Nå har jeg googla den i hytt og pine og det skal vokse vilt her også, nå gjelder det bare å ta på brillene og luktesansen 😀 Herlig 😀 <3