Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Ramsløkpurè. | MinMatgaleVerden

Ramsløkpurè.

Ramsløken er moden,
og vet du hvor den vokser kan jeg anbefale deg å plukke den nå,
i mai måned.

I dag har jeg laget purè,
IMG_8944 jeg har og satt ramsløkolje, men den skal få stå to uker og godgjøre seg.
Ramsløkpurè derimot lager du kjapt.

Her brukte jeg to gode never ramsløk,
hele blenderen full faktisk,
1 god ss maldonsalt samt 1 dl solsikkeolje og 1 dl olivenolje.
IMG_8929

Ta det du har i skapet når det gjelder oljer.
Rapsolje er vel egentlig den beste når det gjelder holdbarhet.
Kjør i blender til en fin purè,
oppbevares i kjøleskap.
Tips: Dekk toppen av purèen med ekstra olje for bedre holdbarhet.
IMG_8940

Ramsløk! Naturlig vidunder!

#ramsløk #oppskrift #ramsløkpure #ramsløkolje #plukkeramsløk

7 hendelser på “Ramsløkpurè.”

    1. Jeg varmer opp oljen og har i bladene så de nærmest blir fritert, ikke helt da, putrer i 20 minutter i oljen, lar de så stå i kjelleren to uker før jeg siler av oljen. Kanskje lenger og. 🙂 Ps. Har spist omelett med luftløk, + brukt den til mye annet. Så godt! Takk <3

  1. Så lurt 🙂 Jeg er ikke helt sikker på hvordan ramsløk ser ut men jeg har masse gressløk. Vokser ramsløk vilt? Kanskje jeg må prøve meg på denne. Hvor lang holdbarhet tror du ca den har? Supersøt krukke sto med en slik i hånden her om dagen men så hadde alle det så travelt at jeg satte den tilbake meen jeg vet hvor de har den 🙂 Ha en nydelig dag Kjersti <3

    1. Ja ramsløk vokser vilt. Jeg skal poste bilde av den så du får se. Ligner på liljekonvall, men du kjenner det på lukten om du river et bla i to 🙂 Den skal ha lang holdbarhet om du dekker den med olje på toppen. Veldig lang. Tror og det er lurt å bruke rapsolje, har hørt den har lang holdbarhet 🙂

      1. Nå har jeg googla den i hytt og pine og det skal vokse vilt her også, nå gjelder det bare å ta på brillene og luktesansen 😀 Herlig 😀 <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.