Jeg har laget en oppskrift på sjokoladekake som minner litt om troika.
Med gelelokk og marsipan rundt kanten, samt en dyp, saftig sjokoladekake,
kan smaken minne….
Kaken har jeg laget i flere varianter,
og her får du den med to lag espressokrem og et lag bringebærkrem.
Og denne gangen har jeg testet med bringebærsmørkrem i midten….
Slett ikke dumt….om jeg må si det selv…
Kaken har rødt bringebærlokk og marsipan rundt kanten.
Og den er syndig god….
Troika-kake, Kjersti`s spesial.
Bunn:
2,5 dl hvetemel
1,5 dl brunt sukker
1 dl vanlig sukker
0,6 dl bakekakao
1 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts flytende lakris (helsekost)
90 g smør, mykt
1 dl kulturmelk
1,5 egg (eller to små)
1 dl espresso-kaffe (1 stor ts pulver til 1 dl kokende vann)
Lag kaffe og sett til avkjøling. Rør smør og sukker godt sammen, ha i lakris, så egg, rør godt.
Bland hvetemel med natron og bakepulver, rør i, vekselsvis med kulturmelken.
Til sist har du litt og litt kaffe i, og rører til massen er glatt. Ha i en 20″ form med bakepapir i bunn.
Stek på 175* ca 30-45 minutter. Sjekk med kakenål. Avkjøl litt i formen før denne fjernes forsiktig.
Avkjøl helt på rist. kakebunnen kan gjerne lages dagen før resten av kaken.
Pakkes da godt i folie over natten.
Espressokrem:
115 g smør
3 dl melis, siktet
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts espressopulver
ca 2 ss fløte
Pisk sammen mykt smør og melis. Bland espressopluver i vaniljekestrakt,
la stå til det løser seg opp. Bland i smørkremen, ha i fløte til passe konsistens for å bre på kaken.
Bringebærkrem:
1,5 dl melis
60 g mykt smør
ca 0,25 dl purè av moste bringebær, presset gjennom et dørslag.
Bringebærlokk:
2 dl bringebærpurè, moste bringebær presset gjennom et dørslag.
3 pl gelatin
1-2 ss sukker (her må du smake til, syrlig men ikke surt)
saften av 1/2 liten sitron.
Bløt gelatin i minst 10 minutter, gjerne mer.
Varm opp sitron, rør gelatin ned i varm sitron, rør inn i bringebærpurè. (som er rørt inn med sukker)
Smak smak smak…..
ca 150 g marsipan
Del kaken i tre deler, espressokrem på første lag, bringebærkrem på miderste, espressokrem på toppen.
Legg bakepapir rundt kanten og sørg for at øverste lag krem henger seg fast i papiret rundt hele kanten.
La gelèen nesten stivne, før du forsiktig heller den på. Pass på så den ikke finner en vei å renne ut….
Kjevle ut marsipan, mål kanten og skjær til en fin remse. Kle kanten.
Og nyt nyt nyt… en holdbar og veldig god kake!
#kake #oppskrift #sjokolade #hjemmelaget