Denne oppskriften er så god,
og perfekt på en kjøttfri-mandag!
Fra mitt arkiv:
Jeg overhørte en oppskrift på radio,
ble inspirert,
laget min egen versjon,
og serverte på klubb.
Det ble veldig godt mottatt…. for dette var godt!
Servert med en rullade av svinekjøtt, stablebrød og god rømmedressing…
En opplevelse.
Skal dette serveres på kjøttfri-mandag må du selvsagt droppe kjøttet….
Tabbouleh.
400 g bulgur
(Dobbel mengde vann til koking, tilsatt litt svinebuljong, om svin er det du serverer den til, bytt med kylling e.l.)
1,5 rødløk
1/2 agurk
3 mellomstore gode tomater
et par gode dusker persille
en håndfull rosiner
4 tørkede mango (kan bruke aprikoser her)
god olivenolje
godt med skviset sitron
salt/pepper
(fersk mynte i orginal oppskrift, jeg laget uten)
Salaten skal serveres kald/romtemperert, kan lages på forhånd.
Kok bulgur etter anvisning, avkjøl. Rør inn litt olje når den har avkjølt litt.
Flå tomatene, (skjær et kryss i dem, ha dem i kokende vann, så i kaldt vann, dra av skinnet)
Skjær tomater og agurk i biter, løk hakket i biter.
land alt i den kalde bulguren, bland inn olje og sitron, smak til med salt og pepper.
Oppbevares kaldt over tid.
Rømmedressing.
3 dl rømme, lett
2 fedd hvitløk
1/2-1 ts kardemomme
1/2-1 ts cummin
sitron
(fersk mynte om ønskelig)
Sterk rømmesressing som «sparker» litt, passer ypperlig til denne salaten.
Og bulgur er skikkeliig godt altså!!
Godt….
Nå er denne servert med kjøtt, jeg skriver den likevel på vegetar, for dette kan spises uten kjøtt og, med godt brød og rømmedressing…
#klubbmat #tabbouleh #bulgur #bulgursalat #vegetar
dette både ser og høres deilig ut ) du skal ikke se bort fra att jeg prøver dette en kjøttfri dag )
Veldig godt. Kan så klart fint serveres med kjøtt eller kylling og 🙂
Nam, dette må prøves. Jeg får ta en kjøttfri-en-eller-annen dag, må bare handle inn bulgur for det har jeg ikke. Takk for tips og oppskrift 🙂
Veldig godt, og passer fantastisk til kylling e.l. og 🙂