Denne oppskriften har fulgt meg i mange år,
den er kjapp og enkel,
og rundstykkene smaker fantastisk!
Jeg laget f.eks disse til salaten i går.
Rundstykkene blåser seg opp i den sterke ovnsvarmen, uten etterheving.Og blir luftig og lett innvendig!
Fantastiske småbrød!
5 dl fingervarmt vann
1 dl lunken melk
25 g gjær (1/2 pk)
2 ts salt
1 ss honning
12,5 dl hvetemel
(eller blanding, 1,5 dl sammalt grov, 11 hvetemel)
(i dag bruker jeg 1 dl av hvetemelet med havremel)
Litt mel til utbaking.
Stekes på 250* i ca 15-20 minutter
Finn frem ingrediensene, rør ut gjær og honning i den lunkne vesken.
rør fort sammen til en løs deig, (Jeg lager min litt fastere enn bildet for tiden)
her bruker du bare en tresleiv.
dryss noen ss mel over og sett til heving under plast ca 1 time
Hell deigen ut på 2 bakepapirkleded plater, (del den i to) ikke kna!
Gjærboblene skal få være som de er.
Finn en deigskrape del deigen i biter på bakebrettet. Ha gjerne litt olje på deigskrapen/slikkepotten så går arbeidet enklere
Sprut litt vann på dem og stek på 240-250* ca 15-20 minutter
(Midt i ovnen. Pass på så de ikke blir brent. )
Avkjøles på rist.
#rundstykker #fantastiskesmåbrød #oppskrift #enkle #kjappe #raske #gode
disse skal helt sikkert prøvast ))
De er helt super. Har brukt den oppskriften mye 🙂