Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Sjokoladekake med mango mousse og sjokoladekrem Supporterkake! Ø Ø Åsane! | MinMatgaleVerden

Sjokoladekake med mango mousse og sjokoladekrem Supporterkake! Ø Ø Åsane!

En skikkelig supporterkake.
Tung sjokoladekake som er fantastisk å jobbe med,
samt saftig og kraftig i smaken.
Blandet med en syrlig mango mousse og en fløyelsmyk sjokoladekrem.

Kaken og smaken har jeg satt sammen selv,
dette er min egen kreasjon.

Kaken ble fraktet videre til en skikkelig Åsane-supporter.
Som fortjente litt kake for en pipe.

Det er en liten, men høy kake, bakt i en 17″ springform.
Lager du en og en halv oppskrift passer den rimelig bra til en 24″ vil jeg tro….

 Sjokoladekake med mango mousse og sjokoladekrem.

140 g smør, mykt
250 g sukker
2 egg
220 g hvetemel
1 ts vaniljeekstrakt
0,5 ts bakepulver
0,75 ts natron
60 g bakekakao
2 dl kulturmelk/surmelk
2 ss kokende vann bladet ut i en ts pulverkaffe

Rør smør og sukker mykt, ha i egg og vaniljeekstrakt, bland det tørre, sikt i røren vekselvis med surmelk.
Ha i kaffen til sist.

Stekes i en 17″ springform med bakepapir i bunn og rundt, over kanten.
I midten av ovnen, på rist, med et vått, oppvridd håndkle rundt.
Stekes ca 1 time og 10-20 minutter, sjekk med kakenål/strikkepinn.
Blir kaken for mørk på toppen, legg et bakepapir på toppen den siste del av steketid.
Fjern håndkle når det er ca 10-20 minutter igjen av steketiden.
Håndkle er der for å få kaken til å steke jevnere.

Når kaken er ferdig stekt og kakenålen kommer ut uten kakerøre,
avkjøles den litt på rist,
Som du ser hever den over kanten.

Riv og brett nedbakepapiret, legg litt nytt bakepapir på en rist, snu kaken ven å legge risten på toppen og forsiktig vende rundt.
Løsne på formen, fjern metallbunnen men skru ringen på plass igjen. Bakepapiret i bunn blir og værende.
Avkjøl opp ned i noen timer. Pakk i folie og la gjerne stå til dagen etter.
Del i fire.

Lag mangopurè av ca 1,5-2 modne mango.
Eller kjøp ferdig mangopurè i asiatisk butikk.
(Veldig enkelt)

Mangofromasj/mousse :

3 plater gelatin
50 g melis
2,5 dl mangopurè (mango most og presset gjennom en sikt)
2-3 ss sitron/lime jus
1,5 dl kremfløte

Legg gelatin i bløt. Varm opp sitronsaft og 2 ss av mangopurèen.
Når gelatinen er myk, klemmes vannet ut og den smeltes i den varme vesken, rør godt!

Ha litt og litt av den kalde purèen i vesken til alt er godt blandet.
Pisk kremfløten stiv, vend den inn. Sett til avkjøling.

Sjokoladekrem.

100 g kokesjokolade
75 g smør
100 g melis
2 eggeplommer

Smelt smør og sjokolade over vannbad.
Rør inn melis  og eggeplommer.
Pass på at blandingen ikke blir for varm.

Del kaken i fire. Smør sjokolade på første lag,
mango på de to neste og sjokoladekrem på toppen.

Kjevle ut 500 g marsipan. Jeg farget mesteparten oransje og en liten bit sort. Her pynter du som du vil, regner med ikke alle er like interessert i å lage Åsane-supporter-kake.

Siden kaken ble fraktet videre har jeg ikke bilde av innsiden.
Men jeg håper og tror på gode tilbakemeldinger.

Tips: Bruk engangs plasthansker når du farger og legger marsipan. Både for å unngå oransje hender, men ikke minst for at neglene setter stykke merker i marsipanen.

#supporterkake #åsane #oppskrift #sjokoladekake #mangomousse #mangofromasj #sjokoladekrem #4lags #stabil #saftig

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.