Svinekjøtt i kremet saus

Middagstips har vi alle bruk for,
og her fant jeg en nydelig oppskrift fra gamlebloggen.

En lekker liten middagsrett dette,
svinekjøtt er magert, billig og sunt.
(fløten er fet, dyr og kanskje en smule usunn….)

Men OJ, så godt det ble!!

Mørt svinekjøtt i kremet saus, oj så herlig kremet saus….

Svinekjøtt i kremet saus.

500 g svinekjøtt i strimler
1/2 kinesisk hvitløk
3 sjalottløk
1/2 rød chili
2,5 dl kremfløte (bytt gjerne ut 1/2 dl med vann!)
1 ss maizenna utrørt i 1/2 dl kaldt vann
1 ss buljongpulver (jeg brukte svinebuljongpulver, eller 1/2-1 terning)
1 stor ts sambal olek
1-2 ss soyasaus
(salt/sukker/pepper, smakes til)

Pasta og gulrot til servering.

  
Skjær løkene og chilien i småbiter. Renskjær gjerne kjøttet litt….
Fres kjøttet på sterk varme i 3-4 porsjoner.
En blanding av margarin og olje er greit å steke i. Legg kjøttet til side etterhvert som det er stekt,
det trenger ikke å være gjennomstekt, det skal trekke i sausen etterpå.
  
Stek løk og chili i samme gryten, (skru ned varmen!)
med samme oljen, tilsett gjerne mer om det trengs.
Fres løken myk, ha så tilbake kjøttet og tilsett sambal olek, soya, buljong og fløte.

Lag en liten åpning i gryten , ha i utrørt maizenna når sausen koker,
visp den inn. Legg på lokk og la dette trekke på svak varme 5-10 minutter.
Smak til, kanskje du trenger salt/pepper/sukker?? Smak og kjenn etter!
Kok pasta, skrell gulrot og dra av tynne remser med en råkostskreller.
Når pastaen akkurat er kokt legger du i gulrot remsene i,
og lar de blande seg med pastaen når du siler av vannet,
da blir de varme uten å bli for kokt.

Enjoy!

Dette ble vel mottat i det Bakkelyske hjem,
Gubben og Guttene var storfornøyd,
de spiste opp rubbel og bit!

#svinekjøtt #kremet #saus #oppskrift #mørt #godt #middag #billig #middagstips

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.