Det er et nydelig vær ute for tiden,
og snart er det igjen lov å tenne bål når man er ute i naturen.
Derfor legger jeg ut denne nydelige oppskriften (og historien) fra 2012.
Jeg gleder meg til en ny sesong tur i skog og fjell,
uten å være redd for orm, med bål og pinnebrød!
Vi har vært på fjelltur,
Guttene og jeg,
og på bålet stekte vi en ny favoritt,
pinnebrød med kanel og sukker-smør på…
Mmmmmm, skikkelig godt altså,
og jeg kan fremdeles kjenne smaken……for den var god,
og jeg kan fremdeles kjenne lukten av bål i håret…..ikke så godt…
Men det er skikkelig koselig å lage bål når vi er på tur,
og så smaker maten så godt ute!!
Vi stekte pølser og, drakk kakao og koste oss.
Og oppskriften på pinnebrød og smør får du her,
Pinnebrød. (liten porsjon, med det rakk rikelig til oss 3)
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 dl melk (helst hel)
40 g smør (ekte)
Smør
50 g smør
0,25 dl sukker
1 ts kanel
(litt mye, kan minskes)
Smuldre smøret med mel, bakepulver og salt, bruk gjerne hendene.
Ha så i melken og kna sammen til en deig, bruk litt ekstra mel på slutten.
Form til en pølse, skjær gjerne i biter og legg i pose, så er det enklere å få av bitene.
Oppbevar i kjøleskap til du skal gå.
Smøret tempererer du, og blander det med sukker og kanel,
ha på en plastboks e.l., oppbevares og i kjøleskap før avgang.
Snurr pinnebrødet tynt rundt en pinn som du finner ute,
og stek over bål.
Når den er stekt dypper/legger du biter på, i smøret.,
Denne deigen kan også brukes som den er,
smaken er kjempegod,
eller du kan snurre den rundt pølsen,
og steke innbakt pølse på bål!
Oh du herlige friluftsliv.
Middag til fjells en dag kanskje?
#pinnebrød #kanelogsukker #smakfullt #godt #oppskrift #bål #natur #turliv #uteliv
Det hørtes supergodt ut, pinnebrød med sukker og kanel. Jeg er bare vant til pinnebrød med urter eller med bare salt. Kanel og sukker skal jeg prøve neste gang. Det må bli til kaffen etter at pølsene og dens pinnebrød er stekt.
Vennlig hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no
Ja veldig godt til en forandring 🙂 Og greit man kan bruke samme deig både til pølser og dessert 🙂 Takk for kommentar 🙂