Enkle, myke tynnlefser.

Det nærmer seg høst og jul,
på tide å starte litt enkel lefsebakst…så vi får øvd oss litt jul.

Derfor legger jeg ut denne oppskriften fra gamlebloggen.
Og jeg har vann i munnen, for nå fikk jeg skikkelig lyst på lefser.

Jeg må alltid teste nye oppskrifter,
og når jeg leser at lefsene er enkle å få til,
så klarer jeg ikke la vær….

Disse lefsene var enkle,myke, og veeeeldig gode.

Jeg laget en liten porsjon, og vips, så var de borte.

Enkle lefser med semulegryn.

2 l melk
300 g smør
2 dl semulegryn
Om lag 2 – 2 ½ kg hvetemel

Jeg firedelte oppskriften, og fikk da fem leiver, lager du full oppskrift får du altså 20 leiver.

Kok opp melk og smør, pisk inn semulegryn når det koker og la det koke til grøt, ca 10 minutter.
Avkjøl 4-5 minutter.
Ha i mel til det blir en deig. Hell den ut på bakebordet, bruk en deigskrape og tilsett mer mel til deigen kan kjevles.
Men ikke mer mel enn nødvendig.
Del i 20 biter (eller 5 om du firedeler, eller 10 om du halverer…)

Kjevle ut så tynt du kan, bruk godt med mel.

Bruk en bakstepinn, vend lefsen over og sleng den på varm takke.
Eller legg lefsen på takke, på  din egen måte.

Stek på begge sider til den får såvidt brune prikker.
Legg på et fuktet kjøkkenhåndkle, legg fuktet kjøkkkenhåndkle over, og sett et litt tungt fat på toppen, for å få litt press.

Gjør det samme med de andre emnene, 5 oppå hverandre gikk fint, har du 20 emner, ville jeg gjerne delt det i to bunker…??

Smør lefsene med like mengder smør og sukker som du rører godt sammen.
Her kan du og bytte ut sukker med melis.
Jeg liker og å tilsette 1-2 ss fløte som piskes godt inn i smurningen.

Smør og brett lefsene. Jeg bretter oppe og nede mot hverandre, bretter sidene såvidt inn,
smører de innbrettede sidene og bretter sammen til en lengde som skjæres i biter.

Lefser til jul…så godt!

#lefser #oppskrift #tynnlefser #jul #enkle #gode #lette #myke

2 hendelser på “Enkle, myke tynnlefser.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.