Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Gryte med fårekjøtt som «lager seg selv» | MinMatgaleVerden

Gryte med fårekjøtt som «lager seg selv»

Og neida, den lager ikke seg selv sånn helt på ekte,
Men særlig vanskelig er det ikke,
bare veldig veldig godt!

Fårekjøtt er undervurdert,
i hvert fall av meg.
Nå har jeg lært meg å elske dette kjøttet!

Kokt i gryte til det løsner fra beinet….
Med en helt fantastisk god kraft som jevner seg selv under koking,
har du på en helt enkel måte en aldeles vidunderlig middag!

Gryte med fårekjøtt.

1 kg lam, bog, med bein.
Hvetemel, salt og pepper
4 dl vann
1-2 dl hvitvin
1 paprika
1 selleristang (eller en bit av en rot)
3 sjalottløk
1 liten pastinakk
2 gulrøtter
2 laubærblad
1 dl fløte
4 ss soyasaus
salt/pepper

Kokes ca 2 timer


Ha litt (ca 1-1,5 dl) hvetemel på et fat, kvern over godt med salt og pepper.
Vend det avtørkede kjøttet i hvetemelet og stek raskt i varm stekepanne.
Bare en rask bruning på hver side. Ha i gryte.

Når alt kjøttet er kommet i gryten heller du over vann og vin.
(det bør akkurat dekke kjøttet,ha i ekstra vann hvis det blir lite)
Legg i grønnsaker. Gulrot i biter, en lang selleri, en skrellet pastinakk,
sjalottløk delt i to, (eller hele hvis de er små)
en paprika delt i to. (paprikaen blir sønderkokt, men smaker likevel godt.)

Kok 1,5 time med lokk.
Ta lokk av og ha i kremfløte og soya. Kok videre i 1/2 time.
Smak til med mer salt/pepper.
Ved servering fjernet jeg pastinakk, selleri, og laubærblad.

Server med ris og kanskje noen sukkererter?
Dette smaker fantastisk!
Og passer godt om vinteren!

#får #fårekjøtt #gryte #lam #lammekjøtt #søndagsmiddag #enkelt #hjemmelaget #middag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.