Her får du oppskriften på ukens klubb-rett.
Den ble godt mottatt, og kan anbefales som enkel og grei klubb mat som kan gjøres ferdig før gjestene kommer. Denne gang stekte jeg kyllingbryst som ble skjært i skiver og servert til.
Tabbouleh.
400 g bulgur
(Dobbel mengde vann til koking, tilsatt litt svinebuljong, om svin er det du serverer den til, bytt med kylling e.l.)
1,5 rødløk
1/2 agurk
En pk cherry/plomme-tomater
et par gode dusker persille
8-12 tørket aprikos
(rosiner om ønskelig)
En pk sukkererter
1/2 spiss paprika
Litt olje
godt med skviset sitron
salt/pepper
Fersk mynte (kan sløyfes)
Salaten skal serveres kald/romtemperert, kan lages på forhånd.
Kok bulgur etter anvisning, avkjøl. Rør inn litt olje når den har avkjølt litt.
Skjær tomater og agurk i biter, løk hakket i biter.
land alt i den kalde bulguren, bland inn olje og sitron, smak til med salt og pepper.
Oppbevares kaldt over tid.
Rømmedressing.
3 dl rømme, lett
2 fedd hvitløk
1/2-1 ts kardemomme
1/2-1 ts cummin
sitron
Fersk mynte/fersk koiander eller annen urt. Persille går og fin for en mer nøytral smak.
Sterk rømmesressing som «sparker» litt, passer ypperlig til denne salaten.
Tilsett gjerne litt chili om ønskelig.
Og bulgur er skikkelig godt altså!!
#tabbouleh #klubb #klubbmat #mattilklubben #bulgur #oppskrift #kylling #godt