Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Gryte med mørt fårekjøtt/lammekjøtt | MinMatgaleVerden

Gryte med mørt fårekjøtt/lammekjøtt

En nydelig fåregryte.

Dette var skikkelig slow-cooking, kjøttet lå og koste seg i hvitvin og hvitløk mens jeg var på jobb,
og fikk siden boltre seg med en kraftig rødvin i gryta……Oh – lykke!

Så middagen i går….den ble god den!!

Kjøttet ble fantastisk mørt og smakfult,
sausen ble kraftig og god,
tomat og hvitløk…..Åh, GODT!!

Servert rykende varm med ris og gratinert brokkoli!

Fåregryte med vin.

ca 355 g fårekjøtt i biter. (lam kan selvsagt også brukes)
1-2 dl hvitvin
3 fedd hvitløk
en kvast rosmarin

2 løk
2 fedd hvitløk
1 bx hakket tomat
1 ts pepper
ca 2 ts salt
1 ts paprikapulver
1 laubærblad
1 dl kraftig rødvin
3 dl buljong, (jeg brukte vann + en god fond, grønnsak/får)

Serveres med kokt ris og brokkoli gratinert i en god ostesaus.
Eller, serveres med fløtegratinerte poteter!!

  
Legg fårekjøttbitene i en passe stor skål, hell over hvitvin og legg i rosmarinkvasten og hvitløken.
Sett denne i kjøleskap med plast over mens du er på jobb,
eller la den stå noen timer på kjøkkenbenken hvis du er hjemme.
Sil så av marinaden, tørk av kjøttet og brun det raskt i varm jerngryte med litt olje og litt margarin.
(jeg bruker å blande olje og margarin for å unngå for mye sprut fra oljen)
Legg til side og stek så løken myk i samme gryten, (senk varmen)
  
Ha i hakket hvitløk når løken har surret noen minutter, og legg så kjøttet over igjen,
ha på salt, pepper, paprika og hakkede tomater. Hell så i rødvinen.
  
Legg i laubærbladet og la gryten koke godt i ca 15 minutter uten lokk, til den reduseres litt.
 
Ha så i vannet og buljong, kok opp og legg på lokk.
La gryten koke i minst 2 timer.
Smak til med salt og pepper, og den lang-kokte maten er klar!

Server! Ris og brokkolistuing var godt til,
jeg laget en god ostesaus til brokkolien, og gratinerte med ost.
Men jeg tror kanskje at fløtegratinerte poteter med masse hvitløk er perfekt til denne retten!!

God og varm gryte på vinteren.

#gryte #får #fårekjøtt #fåregryte #vin #hvitvin #rødvin #mørt #oppskrift #middagstips

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.