Enkle! Helt uten gris på kjøkkenbenken.
Mangler du brød til matpakker i morgen?
Hva med å gjøre første dag etter ferien til en god matpakkeopplevelse?
Enklere enn dette blir det ikke:
lag en løs deig om kvelden,
la den stå i kjøleskapet natten over,
bruk en spiseskje og legg rundstykker på platen,
uten noe gris!
Stek rundstykkene!
Avkjøles og spises/lages matpakke av.
Frokost- og matpakke-rundstykker av spelt.
5 dl vann, kaldt
25 g gjær
1 dl speltflak
1 dl havrekli
1 ts salt
1 ts honning
1 ss olje
ca 9 dl speltmel
Havrekli og speltflak kan byttes ut med annet grovt mel.
Kornblanding til garnityr, om ønskelig
Stekes 250* 15-20 minutter
Ha alle ingrediensene i bakebollen, la kjøkkenmaskinen kna til en løs deig,
minst 5 minutter, helst litt lenger. Dekk til og sett bakebollen i kjølekapet natten over.
Dagen derpå setter du ovnen på 250*
Dypp en ss i vann, og scoop opp rundstykker.
Sett dem på bakepapirkledd plate.
Dypp skjeen i vann mellom hvert rundstykke.
Lag klar en skål med forskjellige frø, rull rundstykkene i dette om ønskelig.
Jeg vil ha med frø, guttene ønsker uten….
Når ovnen er varm, stek rundstykkkene i ca 15-20 minutter
Avkjøl på rist.
Nyt en god frokost,
og lag deg en god matpakke.
#heveovernatten #matpakke #oppskrift «rundstykker