Saftig sjokoladekake med sjokoladekrem, vaniljekrem og bringebærgelè

Takkekake kan være så mangt,
her en sjokoladekake med sjokoladekrem og vaniljekrem,
med bringebærgelè på toppen…

Bunnene er «spicet» med kanel og epsressopulver.

Og laget på surmelk,
noe som gjør at kaken blir saftig,
og bare bedre og bedre etter hver dag som går….

Bringebærgelè på toppen,
og kantene dekket med smeltet sjokolade.

Takkekaken
Kakebunn. 20″ form

113 g smør, mykt
140 g rørsukker
50 g brunt sukker (eller 190 g brunt sukker)
70 g sukker (vanlig!)
2 store egg
2,4 dl surmelk
1 ts vaniljeekstrakt (el vaniljesukker)
175 g hvetemel
55 g mørk kakao
1/2 ts natron
1 ts bakepulver
1/2 ts kanel
2 ts espressopulver (finmalt pulver, ikke grovkornet)

Rør smør og sukker hvitt, ha i egg. Bland alt det tørre, ha i og spe med surmelk.

Kle en 20″ springform med bakepapir i bunnen, smør bakepapiret med litt smør.
Legg bakepapir rundt kantene, (smør litt smør på kanten, så henger det fast)

stekes 175* ca 1 time (mulig mer, sjekk med kakenål)
Avkjøl på rist. Del i tre deler.

Bringebærgelè
100 g bringebær. (gjerne frosne)
1/2 dl vann
2 ss lime
ca 40-50 g sukker  (litt søt med 50 g, smak til)
2 gelatinplater

Kok opp bringebær, sukker og vann, kok ca 8 minutter til bærene mister farge og sukkeret smelter.
Tilsett lime. Sil blandingen gjennom et dørslag.
Hell tilbake i kjelen, varm opp og rør inn gelatinen.

Sjokoladekrem:

50 g smør, mykt
1 ss fløte
1/2 ts vaniljeekstrakt
1,9 dl melis
30 g lys kokesjokolade ((eller mørk)

Smelt sjokoladen i vannbad. Pisk alt godt sammen.

Vaniljekrem:

115 g smør, mykt
4,5 dl melis
2 ss fløte
1 ts vaniljeekstrakt

Pisk alt godt sammen.

ca 50 g smeltet mørk sjokolade til kantene.

Smør den nederste bunnen med nesten halvparten av vaniljekremen.
Legg på neste bunn og smør den med sjokoladekrem.
Øverste delen smøres med vaniljekrem, forsiktig, så ikke kremen blir altfor «spotted»
av sjokoladekrumler. Jeg brukte i tillegg vaniljepulver istedenfor vaniljeekstrakt,
noe som ga ekstra mye sorte prikker, som ikke tok seg så godt ut her….

Trykk bakepapiret som du brukte under steking rundt kaken tilbake på plass.
Legg og på kakeringen (kaken står nå på fat, bunnen på formen er IKKE med)
Smør kremen helt ut til papiret,
sånn at gelèen ikke renner ned i kantene.
Når gelèen er kald og holder på å stivne, helles den forsiktig på kaken,
La stivne helt i kjøleskap.
Smelt mørk sjokolade i vannbad, stryk den utover et silikon/bake-underlag og putt i frysen til det stivner,

Brekk av  biter og klem dem rundt kaken,
dette for at gelèen ikke skal renne av,
for denne blir liggende litt løst oppå….
Et alternativ kan være å legge gelèen som et lag oppå kremen inni kaken!
Pynt med bringebær, og litt sjokolade som «skrapes» med en kniv, av den frosne sjokolade.

Fine farger…..

Og god kake…..
Hva jeg skulle takke for med takkekaken??
Scoteren er på veien, og naboen har fått kake.

Takk!

2 hendelser på “Saftig sjokoladekake med sjokoladekrem, vaniljekrem og bringebærgelè”

  1. nå kom du på besøk sa du ? jeg trenger ei som kan å bake hi hi ,skal iallefall merke innlegget med stjerne .
    Den nye lille i familien skal ha navnefest den 26 og da skulle jeg så gjerne ha laget en god kake,problemet nå er en fot som ikke henger med ,men skulle gjerne laget denne kaken ja

    1. Hehe, ja det skulle jeg gjerne gjort :)Den ble fin denne, og god var den og. Er en stund siden jeg bakte den. 🙂 Ikke like enkelt når du har det som du har det nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.