Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Solgule Horn | MinMatgaleVerden

Solgule horn.

Nydelige solgule Horn,
proppfull av gulrot,
og litt ekstra honning…..for helsens skyld…

Nydelig gulfarge, husk på disse til påske!

Saftige horn som gjør seg aller best med ost….eller kanskje syltetøy…..??
Men bevares, de kan spises med hva som helst altså!

Gulrotgule Horn med honning

2 dl havregryn
2 dl melk
1 dl vann
1 god ss honning
1 ts salt
2 ss smør
2,5 dl finrevet gulrot
1/2 pk fersk gjær
ca 6 dl hvetemel

 
La havregrynene og melk+vann få koke litt, gjerne i en skål i micro.
Ha i smør og honning så det smelter. Finrasp gulrøttene og bland sammen,
kjenn på varmen, når blandingen er lunken har du i salt, gjær og det meste av melet,
La maskinen jobbe sammen en god litt seig deig. Sett til heving 1 time.
 
Ferdig hevet deig trilles til en stor kule, kjevle denne ut til en stor sirkel.
Bruk pizzahjul og skjær deigen i 12 biter (eller mer/mindre om du ønsker)
Rull hver «pizzasnipp» fra utsiden og inn, legg skjøten underst.

Etterhev i ca 40 minutter under plast, pensle med sammenpisket egg/melk
Stek ca 15 minutter på 225*
Avkjøl godt på rist, de må være godt avkjølt når du skjærer i dem.

Nyt så noen herlige påskegule horn…

Og litt sunne må de da være med gulrot og honning….
#horn #oppskrift #gule #sol #hjemmelaget #sommer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.