Eplekake med hageepler.
Enkelt, og fantastisk godt!
Tynne skiver med skikkelig syrlige norske epler,
gjerne med skall for enda mer smak av eplene.
![](https://i0.wp.com/bloggfiler.no/kjerstisandnes.blogg.no/images/818346-12-1380048387154.jpg?w=1200)
Eller epler uten skall,
fremdeles Norske, syrlige med masse smak!!
![](https://i1.wp.com/bloggfiler.no/kjerstisandnes.blogg.no/images/818346-12-1380048433270.jpg?w=1200)
Fantastisk enkel!
Og fantastisk god!!
Her har jeg laget en liten kake, som passer en 16″ form.
Doble gjerne oppskriften og bruk en 20-24″ form.
Jeg liker eplekakene som ikke er altfor tykke,
men heller litt tynnere med sprø kanter….
Eplekake.
62,5 g smør
62,5 g sukker
62,5 g hvetemel
1 stort egg
1/2 ts bakepulver
2 Norske, syrlige epler
1 ss kanel
1 ss perlesukker
Smuldre smøret i det tørre,(ikke perlesukker og kanel)
ha i egg og visp sammen til en jevn deig.
Smør deigen utover en springform med bakepapir i bunnen.
Skjær eplene i tynne biter og stikk dem ned i deigen.
Bruk gjerne eplene fra treet i hagen, er de litt flekket eller stygge,
så bruker du det som er fint, og heller litt flere epler enn to.
Dryss over kanel og perlesukker.
Stek på 200* i ca 30 minutter
Serveres lunken med vaniljeis eller vaniljesaus…
Eller bare som den er!!
#eplekake #høst #oppskrift #enkel #hageepler
deilig og i år har jeg masse eple i trea mine :=)
Ja jeg og, håper bare hjorten lar de være i fred. Vinterepler, så er ikke moden enda, heldigvis har naboen og mye 🙂
Mmmmmmmmm eplekake er kjempegodt kald som varm 😀
Ja ikke sant!