Advent! Vente på.
Den aller beste tiden!
Liker du duften av røkelse?
Hvorfor ikke lage din egen,
veldig enkelt, og veldig velduftende!
Juleduft….
Her har jeg brukt:
Stjerneanis
Hele nellikspiker
Kardemommefrø, grønne
Korianderfrø
Kanelstang (som jeg ikke hadde tilgjengelig)
Skall av Klementin tilsettes ferskt når du skal bruke det
Knus det litt i en morter og pakk inn
Enten i silkepapir eller cellofan.
Så har du en superkoselig førjulsgave,
eller vertinnegave
Snø, jul og gode dufter…
Førjulstid…..den beste tiden i hele året!
Krydret latte passer perfekt nå i førjulstiden.
Og den kan lages av denne fantastisk gode gløggkonsentrat.
Gløggkonsentrat.
4 dl vann
70 g brunt sukker
2 laubærblad
2 klementiner
1/2 ss nellikspiker
8 grønne kardemommekjerner
2 sorte kardemommekjerner (kan sløyfes)
15 g skrellet ingefær
2 kanlestenger
2 stjerneanis
Del klementinene i fire biter , knus kardemommefrø, nellik, stjerneanis og kanelstenger litt i en morter.
Ha alt i en kjele og kok opp, la såvidt småkoke i 10 minutter under lokk.
La stå og trekke uten varme i 2 timer under lokk.
Sil vesken i et dørslag.
Her kan du og bruke gløgg-sirupen som jeg la ut oppskrift på her:En litt enklere variant.
Oppskrift på gløgg-sirup
Blandes ut med ønsket tilsetning.
Rødvin/eplemost/vann,
eller som jeg gjorde i dag,
varmet og skummet et glass melk og en god «dæsj» konsentrat,
før jeg tilsatte en sterk dose espresso.
Godt!
Førsjulskos.
Og visste du at pepperkaker og brie passer godt sammen?
Perfekt for litt jule-tapas
Flere førjulstips kommer snart,
om ønskelig!
#gløgg #hjemmelaget #oppskrift #krydretlatte #latte #konsentrat
Koselig førjulsstemning med gode smaker og dufter 🙂 Du er jo så flink til å lage mye godt.. Kjøper alltid røkelse til desember.. men denne selvlagde er det nok ekstra god lukt på .. Her blir det blomkålsuppe i kveld ..fra Toro..men skal steke noen brødkrutonger så blir det litt hjemmelaget hos oss også .. God helg og klem til deg <3
Koselig med alle sånne førjulsyssler. God søndag og klem tilbake <3