Skikkelig mykt og saftig grovbrød.
Som holder seg mykt i flere dager.
Perfekt i matpakken!
Tangzhong – Så enkelt, og så godt!
Jeg blir bare mer og mer hekta på tangzhong.
Senest i går bakte jeg
Skillingsboller tangzhong
Oppskriften fant jeg hos www.Krem.no
Grovbrød tangzhong
250 g vann
50 g hvetemel
Kokes opp under omrøring,
avkjøles
100 g vann
20 g gjær
100 g hvetemel
150 g sammalt hvete grov
100 g siktet rugmel
25 g linfrø
Ha alt i bakebolle og elte deigen ca 20 minutter.
Jeg måtte skrape deigen opp flere ganger,
før den ville eltes av seg selv i bollen.
(Liten deig, kan bli liggende i bunnen mens kloen sveiver over)
Følg med.
1-1,5 ts salt
2 ss olje
Ha i salt og olje og elte videre 10-20 ,minutter.
Sett til heving til dobbel størrelse. Tildekket.
Kna deigen litt og form den til et brød.
(Brett og rull den sammen) Legg i brødform.
Etterheve ca 40 minutter i formen tildekket.
Strø litt rugmel på og lag noen snitt.
Sprut litt vann på brødet, og sett gjerne en liten ildfast form i bunnen av ovnen.
Sett inn i forvarmet ovn, 230*
Skru ned til 220* og stek tilsammen ca 30 minutter
Senk temperaturen til 200* siste 10 minuttene.
Løsne brødet forsiktig fra formen og avkjøl på rist.
Nydelig brød som er mykt og godt i flere dager.