Kanelboller / kanelsnurrer! Laget etter tangzhong metoden.

Det er kanelbollens dag.

Og jeg ville teste noe nytt.

Snakker meg om saftig gjærbakst!
Helt vanvittig gode ble de!

Den Japanske metoden gjør at melet absorberer mer væske,
ved oppkok før baking.

Ikke vanskelig i det hele tatt,
bare helt himmelsk saftig!

Oppskriften har jeg funnet hos:

www. Krem.no

Vil du lese mer om metoden har hun skrevet litt om det i lenken.

Kanelsnurrer / kanelboller tangzhong-style

Kok først opp, under omrøring:

200 g melk
40 g hvetemel

Avkjøl i bakebollen.

175 g melk, kald
20 g gjær
1 egg
460 g hvetemel
1 dl sukker
2 ts kardemomme
en klype salt
75 g smør, i terninger

Når den kokte deigen har avkjølt nesten helt,

ha i resten av ingrediensene utenom smøret.
La maskinen kna deigen godt, middels fart.
(Jeg har nettopp lært at jeg har eltet min for rolig tror jeg)
Etter ca 10 minutter ha i smøret i terninger.
Elte videre ca 7-10 min.
Skru farten opp de siste minuttene.
Deigen skal såvidt slippe bollen.
Ta gjerne glutentest. Strekk forsiktig i en liten del av deigen,
den skal være glansfull og seig.
Heve deigen til dobbelt, tildekket med plast og kjøkkenhåndkle.

Kanelblanding.

100 g sukker
100 g smør
1,5 ss kanel

Rør sammen. (varm litt hvis smøret er hardt)

Kjevle et rektangel. Smør på blandingen. Brett sammen i tre.
Legg gjerne deigen litt i kjøleskap så er den lettere å jobbe med.

Skjær strimler, og vri en rundt, lag knute, vri enda en og snurr rundt første knuten.
To strimler på hver bolle hvis du ikke har for brede striper.

Etterhev ca 45  minutter.
Pensle med egg og stek på 225* ca 7-12 minutter.
avkjøl på rist.

#boller #kanelsnurrer #kanelsnurrensdag #tangzhong

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.