Myke og gode,
perfekt til en sandwich!
Fyll og smør med hva ditt hjerte og din gane behager,
og nyt livet med god hjemmelaget mat.
Myke baguetter
900-1000 g hvetemel
25 g fersk gjær
5 dl H-melk
2 ts salt
2 ts sukker
1 egg
1/2 pk cottage cheese (125 g)
150 g smør
Mos cottage cheese sammen med egget i en stavmikser e.l. (gaffel)
Elte blandingen sammen med mel, lunken melk, gjær sukker og salt ca 10 minutter. Ha i mykt smør på slutten, og juster med mel til deigen er god og elastisk. (Ikke henger fast i kantene på bollen)
Heve ca 1 time, tildekket.
Del opp i emner, ca 150 g hver.
Trill til boller og rull til pølser.
Sett på bakepapir og trykk utover.
Etterhev ca 30-40 minutter, dekk med kjøkkenhåndkle/plast
Pensle med pisket egg og strø på ønsket garnityr. (Sesamfrø/rugmel/valmuefrø)
Stek på 200* ca 15 minutter.
Avkjøl på rist med et kjøkkenhåndkle over.
Kan gjerne fryses.
#baguetter #oppskrift #hjemmelaget #subway #bigbite #myke #enkle #gode #sandwich #brød
Hei, hvor lange blir disse subs? 🙂
De jeg laget ble vanlig sub-størrelse. Men du lager dem jo så lang som du vil ha dem 🙂
Jeg synes det var litt uheldig med smøret til slutt. Hvordan skal man blande inn myk smør i en ferdig eltet deig uten at det blir vanvittig vanskelig og griseri?
Det blir litt griseri ja, men alt eltes fint inn til slutt. Og har du kjøkkenmaskin går det av seg selv. Det har litt med at deigen skal få mye gluten i seg, og bli elastisk og god. Beklager sent svar 🙂