Enkle lefser med brunostkrem.

Jeg må bare innrømme det,
etter at jeg prøvde brunostkrem er jeg blitt litt hekta.

Dessuten er det en perfekt måte å bruke opp brunostrester på.

Her hin dagen sa min mor at hun hadde kjøpt seg ny geitost.
Selv om hun hadde en liten rest igjen.
Jeg var ikke sen om å tigge til med den brunost-resten.
Perfekt unnskyldning for å bake lefser!

Og til å teste en ny oppskrift.
Denne fant jeg hos www.bygdekvinnelaget.no
«Farmors brunostlefser»
Jeg har gjort litt om på den,
minsket litt på sukkermengden og gått ned i størrelse på oppskriften.
Jeg synes vi skal bake litt lefser i tide og utide jeg,
ikke bare gedigne oppskrifter 2 ganger i året!

Av denne oppskriften får du 4 store gode lefser,
som du smører med deilig brunostkrem.
Legg en i fryseren, gi en til naboen,
og kanskje en til den du fikk brunostresten fra.
Den siste spiser dere selv.
Og alle hjerter gleder seg.
Badevekten min gleder seg og….sukk!
Så husk å gi bort, ikke spis alle selv!

Husk!
Før baking:
ta ut brunost og smør til brunostkremen,
så de blir romtemperert

Enkle lefser med brunostkrem.

1 dl kulturmelk/biola naturell e.l.
1 dl H-melk
50 g smør
25 g lys sirup
1,5 ts hornsalt/hjortetakk
0,6 ts bakepulver (litt over halv ts altså)
300-350 g hvetemel

Smelt smør og sirup i en liten skål.
La det avkjøle litt.
Ha melk og kulturmelk i en bolle,
ha i hornsaltet og la dette stå og ese ca 5 min.
Ha i halvparten av hvetemelet (150g) sammen med bakepulver og rør dette sammen.
Ha så i smeltet smør og sirup.
(Dette for at smøret ikke skal danne klumper i den kalde melken hvis de tilsettes samtidig)
Ha i 159 g hvetemel til og rør sammen.
Rør alt for hånd, ellers kan deigen bli tung å kjevle ut.
Ta deigen ut på bakebordet og se hvor mye du behøver av de resterende 50 g hvetemel.
(Kanskje mer, kanskje mindre)
Deigen skal ikke være klisset, men myk.
Ikke bruk for mye mel, da vil den og være tung å kjevle ut.

Legg emnene i plast i kjøleskap minst 2 timer.
Dette gjør dem enklere å kjevle.

Kjevle først med vanlig kjevle,
gå over til rutet kjevle etterhvert.
Snu deigen et par ganger og bruk mel både under og over lefsen for å unngå at den henger fast.

Skru takken på 7 (av 9) Og stek lefsen på begge sider til brunprikket.
Det går ganske fort.

Gjør klar noen kjøkkenhåndklær fuktet med vann.
(Vri dem godt opp)
Og legg plast både over og under kledene.
(Jeg bruker en stor tynn avfallspose)
Legg et stort skjærebrett e.l. under, plast over,
klede på/inni plasten, og et fuktet klede mellom hver av lefsene.
Til slutt legger du plast på toppen og gjerne en skjørefjøl/noe tungt og flatt på toppen for litt ekstra press på lefsene mens de avkjøles.

Da lager du brunostkremen.

Brunostkrem

200 mykt smør
160 g finkornet sukker (Eller vanlig sukker, det knaser litt mye men…)
1/2 ts kanel (litt mer om du er som meg, kanelelsker…)
40 g finrevet, myk brunost

Rør smør og sukker hvitt med visp.
Tilsett kanel og finrevet brunost.
Pisk alt godt sammen.

Smør lefsene.
Legg den peneste siden ned, smør brunostkrem over hele andre siden.
Brett øverst og nederst inn mot midten, sånn at de møtes,
brett inn kantene.
Smør mer krem på halve lefsen, brett sammen.
Video på Instagram: Min matgale Verden 

Oppbevar lefsene i tett pose,
skal du ikke spise den de første dagene bør de fryses.

Please follow and like us:

2 hendelser på “Enkle lefser med brunostkrem.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.