Det gir en ekstra god følelse av vår.
Rabarbraen er moden!
Det aller beste,
og aller enkleste du kan bruke den til skal du få oppskrift på her.
Rabarbraen og dens syrlige kiling er alle forunt nå på våren.
Her behøver du ikke være hverken mesterkokk eller konditor,
en smuldrepai lager du til og med helt uten oppskrift!
Denne husker du nemlig i hode.
For her bruker jeg like deler :
smør, brunt sukker, havregryn, hvetemel,
og et dryss kanel om du vil.
Rabarbra smuldrepai.
Finn frem ildfaste skåler.
En stor paiform, flere små porsjonsformer e.l.
Til en form 12 cm diameter, 5 cm dyp.
(Stor oppskrift under bilde)
En mellomstor stilk rabarbra.
50 g smør
50 g brunt sukker
50 g hvetemel (kan sløyfes)
50 g havregryn
Et dryss kanel og en klype flaksalt (kan sløyfes)
Skjær rabarbra i små biter.
Legg dem i bunnen av formen.
Smelt smøret såvidt,
bland det med sukker, havregryn, mel, kanel og salt.
Legg det over rabarbraen.
Stek på 200* ca 20 min.
Avkjøl litt og server lunken.
Med vaniljeis, vaniljesaus, eller litt krem.
Skal du lage denne til mange, og det kan jeg anbefale,
inviter på besøk ute i hagen og server lunken rabarbrapai med vaniljeis.
Det blir garantert en suksess!
Til en stor paiform ville jeg ganget oppskriften med 4.
Altså:
4 stilker rabarbra
200 g smør
200 g brunt sukker
200 g hvetemel
200 g havregryn
1 ts kanel og 1/2 ts flaksalt
Samme fremgangsmåte, mulig den kan stå litt lengre i ovnen,
den skal såvidt bli brun på toppen.
Enkelt, og SÅÅÅÅÅÅÅ godt!
Dette kan jeg virkelig anbefale deg å prøve.
Har du ikke rabarbra?
Kanskje du har en nabo som har ?
Det står mye rabarbra som ikke blir brukt,
jeg er sikker på du får en stilk om du spør…..
ja nå er mine også store nok til å ta av ,tenkte å lage noe til i morgen for da får vi besøk av datter,kanskje en smuldrepai ja ,takk for oppskrift
Ja sant det er deilig med vår og rabarbra:)