Jeg har laget litt makronbunner nå,
og bannet litt over makronbunner og!
Men så fant jeg oppskrift på Ingrid Espelids makronbunn!
Og det skulle en ekte bergenser til for å få den perfekte makronbunnen til den hvite damen!
Jeg brukte den i min hvite dame,
og du skulle vel hatt et bilde inni damen,
men det får vente,
tar seg ikke ut med en brukt kake på konfirmasjonsbordet!
Her er makronbunnen klar til action,
jeg «limte» den fast med litt kakepynt (melis) for at den ikke skulle skli rundt på fatet.
For, som du ser, legger jeg toppen ned, da bunnen ville klistret seg fast i fatet.
(og det ser ikke pent ut når halve bunnen henger igjen på fatet.)
Makronbunn
3 eggehviter
125 g melis
125 g malte hasselnøtter
Stekes 160* ca 40-45 minutter
Mal nøttene og bland dem med siktet melis.
Mal dem helst på kvern. Jeg malte mine på kenwooden, i et lite glass med kniver,
mandlene blir ikke optimale, fettet kommer frem, og jeg må sikte dem for å få de luftig.
Men er man lat så er man lat…Kvernen min vil ikke hange fast noe sted,
og vi må nesten være to for å male….
Stivpisk eggehvitene.
Vend nøttemelis blandingen inn i eggehvitene med slikkepotten.
Ikke rør, vend forsiktig sånn at alt blir blandet.
Ha massen i en form, i oppskriften sto det 20-22*,
Jeg hadde min i en 24* form, og den ble helt perfekt tykk!
Avkjøl litt i formen, løsne den forsiktig og legg den opp ned så bunnen får tørke litt.
Den ble ikke knallsprø,
Men god og seig, og enklere å skjære i når den er i kaken.
Her brukt i hvit dame på konfirmasjonen.
…..godt!!
#makronbunn #makron #hvitdame #oppskrift #konfirmasjonskake #bursdagskake #hjemmelaget #bløtkake #marsipankake