Jeg fikk spørsmål om å poste oppskriften på gårsdagens middag.
Nå hadde jeg ikke oppskrift på den,
men jeg poster min Meksikanske Kjøttsuppe,
en gammel oppskrift som har vært veldig populær.
I suppen i går hadde jeg både gulrot og potet i tillegg,
dette kan tilsettes i denne oppskriften her også om ønskelig.
Husk bare å koke til grønnsakene er kokt i så fall 🙂
Denne suppen laget jeg et år før vi skulle på fotballcup i Sogndal.
Det var tider det.
Kjøttsuppe nedkjølt og klar for transport.
Kjøttsuppen er enkel å lage,
og kan gjerne stå og putre noen timer.
Meksikansk Kjøttsuppe
Dobbel porsjon:
1 kg kjøttdeig
5 stilker selleri
3-4 løk
1 pastinakk/persillerot/ bit sellerirot (kan sløyfes)
(2 gulrøtter + 4 poteter om ønskelig)
2 bokser hakkede tomater
2 stk tørket chili / 1 ts knust chili
ca 2 ss spisscummen
ca 2 l sterk kjøttbuljong
1 stor boks mais
Salt og pepper, samt litt sukker , smak til!
Hakk opp grønnsakene
Stek først kjøttdeigen og sett til side, strø over cummin
Fres så grønnsakene i litt olje.
Deretter har du i tomater og buljong.
La den putre og ha til sist i maisen og kjøttdeigen.
Har du i poteter og gulrøtter,
sjekk at de er gjennomkokte.
For ekstra dybde og smak,
tilsett to dråper eterisk olje doTERRA oregano,
og to dråper eteriske olje doTERRA black pepper.
Serveres med tortillachips og creme fraiche!
Også med tortilla -chips til, så deilig 🙂
Elsker sånn mat.. 🙂 Du lager jo så mye som frister av både mat og kaker.. Klem og fin morgendag til deg <3
Ja denne er så god! Hadde nesten glemt den litt 🙂 Takk i lige så klem<3