Rabarbra
Den første som dukker opp på våren,
som man kan høste og lage noe godt av!
Det er noe eget med rabarbraen,
minner om den kilne smaken i munnviken,
iblandet sukker som knaste mellom tennene.
Barndomsminner.
I år har jeg laget en vidunderlig god drikk av rabarbra
Hjertelig Rabarbra! Oppskrift.
Og jeg lager alltid en smuldrepai av rabarbra,
det er så utrolig enkelt, og så himmelsk godt!
Oppskrift på smuldrepai med rabarbra.
Og så syltetøy da,
her smaksatt med eteriske oljer,
som gir hint av ingefær og nellik.
Nydelig på brødskiven!
Rabarbrasyltetøy
230 g rabarbra
50 g rørsukker (Eller vanlig sukker)
1 tannpirker ingefær, eteriske olje doTERRA
1 tannpirker nellik, eterisk olje doTERRA
(Har du ikke eteriske oljer kan du kjøpe det hos meg,
eller bruke fersk ingefærbit som kokes med rabarbra og fjernes,
samt smake til med malt nellik)
Kok rabarbra og rørsukker forsiktig på lav varme under lokk,
til rabarbraen faller fra hverandre.
Smak til med oljer.
Oppbevares på glass i kjøleskap.
Oppskriften er liten, og basert på de to stilkene av rabarbra jeg hadde igjen.
Må til naboen på slang igjen….
Husk det, har du ikke rabarbra,
så blir mange naboer glade om noen går på rabarbraslang.
har vært i hagen og hentet rabarbra her også nå,jeg lagde deilig kompott med rosiner i,er det vi liker best da :=)hvor mye er en tannpirker doterra olje ? en dråpeeller dypper du en tannpirker i oljen og så ned i maten
Ja, jeg dyppet tannpirkeren i og rørte inn i maten. Men måtte dyppe to ganger, for å få smaken jeg ønsket. Av og til blir en dråpe for mye, siden jeg hadde så lite syltetøy 🙂