Jeg fant oppskriften på svenske köket.se
Og altså.
DENNE var god!
Rabarberkladdkake med havresmul,
het den der.
Så mye smaker,
den lyse søte deigen med litt brunt sukker mot den syrlige rabarbraen,
det plutselige innslaget av kardemomme,
og den stekte sprø crumble`n
Åh! Det er bare SÅ godt!
Rabarbra Kladdkake
175 g smør
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 dl brunt sukker
3 egg
3,5 dl hvetemel
300 g rabarbra
Rør mykt smør og sukker, vaniljesukker og brunt sukker godt sammen.
Ha i egg og pisk litt mellom hvert egg.
Ha i hvetemel og bland alt godt, men ikke pisk for lenge her.
Hell røren i en 24″ rund form med bakepapir i bunnen.
Skjær rabarbra i biter, Jeg laget en del lange biter for å gjøre den penere.
Men det ble litt styr når man spiser kaken, så terninger anbefales.
Strø bitene over kaken.
1 ts kardemomme
1 ts sukker
Strø over rabarbrabitene.
Har du «ekte» kardemomme fra kjerner som du morter selv,
bruk bare 1/2 ts da dette gir mye mer smak (og mye bedre smak)
Crumble
50 g smør, mykt
1 dl hvetemel
0,5 dl havregryn
0,5 dl sukker
1 ss lys sirup
2 ts vaniljesukker
Mos alt sammen med hendene eller en sleiv.
(Event k-kroken på kjøkkenmaskin)
Stek kaken på 175* i 35-40 minutter.
Til kaken er godt stekt i kantene,
men litt «dissete» i midten.
La den avkjøle helt og sett den så i kjøleskapet minst 4 timer.
(Jeg spiste av den før det….så det GÅR an)
Dette er en «konfektkake» som ikke er helt stekt i midten,
den blir best når den får «satt seg» i kjøleskapet.
Her hadde den ikke stått mer enn 30 minutter i kjøleskap.
Server den gjerne med is eller vaniljesaus.
Vi spiste den som den var, min mor og jeg,
og den var veldig god helt alene uten tilbehør.
Hørtes faktisk veldig god ut 😀
Så bra 🙂