Når man er på hytta skal det være enkelt.
Enkelt men GODT!
Og denne desserten fylte kriteriene.
Enkel, men du verden så god!
Like før jeg reiste hjem fra Oslo,
tok Frodith med med en tur ned på Østbanen,
der var nemlig noen butikker åpne, enda det var søndag.
Og der havnet jeg altså i Olivenlunden.
Og reiste hjem med en helt vidunderlig Pasjonsfrukt-Balsamico.
Snakk om smak som eksploderte i munnen!
Mini-pavlova.
3 eggehviter
1 ts pasjonsfrukt balsamico (eller annen eddik)
2 dl sukker
1/2 ts maizenna (kan sløyfes)
Pisk eggehviter til skum, ha i eddik og litt og litt sukker mens du pisker.
Vend eventuelt inn maizenna til slutt.
Marengsen skal være skinnende og ikke ha korn av sukker i seg.
Stek i ovn på ca 125* i ca 1,5 time. Den skal bli sprø utenpå og seig inni.
Marinerte sitrusfrukter.
Skjær filèter (skjær av skall og skjær ut fruktkjøttet mellom hinnene.Bruk en fileteringskniv,
eller en tynn, skarp litt lang kniv) av
1 grapefrukt
1 appelsin
1 lime (denne skar jeg i hele rundinger for pyntens del)
1-3 ts pasjonsfrukt-balsamico (eller annen god lys balsamico)
Legg filèer i en skål og press utav resten av saften fra kjernen.
Sitrussaften helles fra og drikkes. Jeg blandet den med litt boblevann – godt!
Når du har sitrusfruktene i en skål,
helle over 1-3 ts pasjonsfrukt-balsamico og vender den inn.
La stå litt.
Pisk kremfløte med vaniljesukker.
Minipavlova, dandert med pisket krem og marinert sitrus på toppen.
En opplevelse!
Ps. Skal du servere dette til flere, f.eks på klubb.
Ville jeg hatt de tre tingene i skåler, og la gjestene dandere sin egen mini-pavlova.
Det så fantastisk godt ut. Vanligvis har jeg jo ikke «problemer» med at sånne saker lagger seg på vekta her 😀 Jammen bra at jeg ikke bor i nabolaget, og vanker hos deg 😀 klemmer <3