Ja, du leste riktig. Baconsyltetøy.
Og det smaker vidunderlig!
Ikke bare til pannekaker,
prøv på brie eller camembert,
på pizzaen som topping sammen med hvitløksrømme.
Når det nærmer seg jul,
kan man servere :
Sprøstekt brød med camembert og baconsyltetøy,
til et glass eggelikør.
Egg og bacon til gjestene!
Baconsyltetøy.
2 løk
3 fedd hvitløk /1/2 kinesisk hvitløk
2 ss brunt sukker
1/2 dl lønnesirup
1 dl eplecidereddik
1 kopp kaffe
12 skiver bacon, eller 175 g bacon i terninger
Skjær opp i biter og stek bacon sprøtt i panne.
Legg til side på tørkepapir,
hell ut litt av baconfettet, skjær løken i strimler/biter og stek den og hvitløken (riv hvitløken på et fint rivjern) til de blir gyllen og myk.
Bland sammen kaffe, lønnesirup, brunt sukker og eddik.
Hell over og kok inn til tykk og fin konsistens.
I boken sto det noen minutter, mitt kokte minst 10 minutter før det tyknet.
1 kopp kaffe i denne oppskriften vil jeg si er max 2 dl kaffe.
(1 amerikanske kopp = 2,4 dl)
Kjør blandingen såvidt med stavmikser,
den skal fremdeles ha biter, men da blir de små og jevne.
Ha på glass/i skål.
Oppbevares i kjøleskap, men serveres temperert.
Det ser ut og smaker best temperert.
Og det smaker helt vidunderlig