Brunet Smør-Brownie med valmuefrø

Denne brownie er av slaget du skal ha i kjøleskapet.
Den er sånn litt seig i konsistensen, med et mykt bitt som ender i små poppende knas av valmuefrø. Med plutselige små flak av salt, og med brunet smør som gir smak av karamell, er dette en opplevelsen for ganen.
Smaker nydelig sammen med en kopp sterk kaffe,
eller med et glass bobler…
Som jeg koste meg i går!

Oppskriften kommer fra den fantastiske boken

Brynt smör
av Julia Tuvesson

Så mye god inspirasjon jeg har fått fra denne kokeboken.

Jeg laget min kake i en 24″ form,
så dette blir en tynn kake.
En konfektkake.
Mektig, god og rund i smaken.

Brunet smørbrownie med valmuefrø

150 g smør
100 g mørk kokesjokolade
2 egg
2 dl sukker
1,5 ts vaniljesukker
1 ss bakekakao
1 dl hvetemel
En klype havsalt/flaksalt
ca 2-3 ss valmuefrø

Sett ovnen på 175*
Brun smøret. (Smelt og kok smøret til det blir brunt, visp når det koker så det brunes jevnt, ta av varmen litt før det blir helt brunt, det fortsetter å brunes litt i pannen likevel. )
Avkjøl litt, før du brekker sjokoladen i biter og legger i så den smelter.
Visp egg og sukker sammen. Ha i kakao og vaniljesukker
Rør sammen sjokoladen og smøret til en glatt røre,
og bland i.
Smør en springform med løs kant.
Ta gjerne bakepapir i bunnen og smør bakepapiret.
(Det vil jeg gjøre neste gang, da jeg opplevde at kaken satt litt fast i bunnen.)
Strø valmuefrø i bunnen og kantene, rist rundt og se at det setter seg fast i smurningen.

Stek i 17 minutter midt i ovnen.
Avkjøl. Sett i kjøleskap og avkjøl helt.
(Har du dårlig tid – sett den i fryseboksen en stund)

Fjern ring og bunn.
Server gjerne med litt vaniljeis eller en klatt krem.
Eller bare til en kopp sterk kaffe.

Oppbevares i kjøleskap.
Så lenge den varer….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.