Biskvier er Svenske små makroner .
En liten kake med mandelbunn og her med sitronsmørkrem samt stivnet hvit sjokolade utenpå.
En riktig godbit altså!
Her har jeg laget med forskjellig strøssel til pynt,
du kan og,
som i oppskriften som jeg fant hos
www.arla.se
pynte med tynne striper smeltet sjokolade.
10 stk Biskvier.
Sitronbiskvier med hvit sjokolade
100 g malte mandler/mandelmel
1 dl sukker
1 eggehvite
Fyll:
150 g smør, mykt
1,5 dl melis
1 eggeplomme
1/2 ts vaniljesukker
Finrevet skall av 1/2 sitron
3 dråper sitron, eterisk olje (kan sløyfes)
Har du ikke eterisk olje, bruk finrevet skall av 1 hel sitron.
25 g smeltet hvit sjokolade
75 g hvit sjokolade
Sett ovnen på 175*
Pisk eggehviten til den er akkurat stiv.
Bland inn sukker og mandelmel.
Ha på en sprøytepose og sprøyt 10 små sirkler på et bakepapir.
Ca 4 cm store.
Stek midt i ovnen ca 10 minutter til de er gyldenbrune i kantene.
Avkjøl på rist.
Pisk sammen mykt smør. melis, eggeplomme, vaniljesukker og sitronskall.
Smelt sjokoladen i vannbad. Og pisk den inn til slutt.
Ha i sprøytepose og sprøyt på de kalde mandelbunnene.
(Snu dem gjerne opp ned, det glemte jeg..)
Avkjøl 10 min i kjøleskap.
Smelt sjokoladen i vannbad.
Smør/dypp biskviene i sjokoladen på toppen og la dem stivne.
Oppbevar i kjøleskap