Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Trippel sjokoladehimmel. | MinMatgaleVerden

Trippel sjokoladehimmel.

Denne kaken har det beste fra tre verdener.

  • Sjokolade-cookie-bunn
  • Fudgy-brownie i midten
  • Silkemyk sjokoladeganache på toppen.

Jeg sa det, ikke sant!
Trippel sjokolade-lykke<3 

Oppskriften er også med brunet soyasmør.
Dette steget gir ekstra smak til brownie.
Men er også et steg du kan skippe – om du vil.
Dropp soyasaus og bruk mykt smør. Easy-peasy.

Og denne oppskriften er min egen.
Også levert inn til Bremykt i konkurransen – Norges Beste Bakst 2021

Trippe sjokoladehimmel

Sjokoladecookie-bunn

50 g myk Bremykt
0,5 dl sukker
0.25 dl brunt sukkker
1/4 ts bakepulver
En klype salt
1/2 egg (pisk et egg, bruk halve, spar resten til brownie)
1 dl hvetemel
50 g lys kokesjokolade – hakket

Brownie

75 g bremykt
1/2 ss soyasaus
1,25 dl sukker
1,5 egg
0,4 dl bakekakao
1/2 ts vaniljesukker
0,75 dl hvetemel

Sjokoladeganache

100 g mørk kokesjokolade
0,5 d fløte
8 g bremykt

 

1. Cookie-bunn.
Bland mykt smør med sukker – begge typer – pisk inn egg, ha i hvetemel, bakepulver og salt, og til sist hakket sjokolade.
Klem ned i en smurt paiform – gjerne med løs bunn – på ca 17cm i diameter. Legg i frys ca 20 min – kjøleskap 40 min. Prikk med gaffel og stek på 200* ca 12 minutter. Kantene vil falle ned – klem dem forsiktig opp langs kanten når kanen fremdeles er varm.
Mens kaken steker lager du brownie.
2. Brownie
Smelt bremykt i en kasserolle, la det skumme og brun smøret til det er lysebrunt og dufter karamell. Ta av varmen og rør inn soyasaus.
Avkjøl. Rør avkjølt smør sammen med sukker, ha i egg og til slutt hvetemel, vaniljesukker og kakao. Hell over den stekte cookie-bunn. Stek på 180* 15 minutter. Ta kaken ut mens den enda er myk og gyngende. Avkjøl – og avkjøl så i kjøleskap noen timer.
3. Ganache
Hakk sjokoladen. Kok opp fløten. Hell hakket sjokolade ned i varm fløte, la stå noen minutter til sjokoladen smelter. rør forsiktig til en glatt krem, ha i helt mykt/smeltet bremykt.
ta opp den iskalde kaken og hell over ganache.
Sett kjølig til ganache stivner. Oppbevares i kjøleskap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.