Rumensk gjærbakst! SÅ godt!!

Jeg ser selvsagt på Hele Norge Baker,
og jeg blir inspirert,
selvfølgelig!
I dag prøvde jeg meg på den rumenske spesialiteten Andreas bakte i siste episode.
Og det angrer jeg ikke på…..SÅ godt!!
016
Gjærdeig snurret rundt et kjevle og stekt!
Smakte fantastisk!

Oppskriften er litt forandret på,
men altså inspirert av Hele Norge Baker.
Liten oppskrift, gir til en kjevle-rull og tre kanelsnurrer, da jeg ikke hadde flere kjevler å rulle rundt. Her kan du selvsagt rulle rundt noe annet, pass bare på at det er noe som tåler å stekes i ovn!

Rumensk gjærbakst.

15 g gjær
ca 300 g hvetemel
125 g melk, lunken
30 g sukker
1,5 g salt
5 kardemommekjerner, grønne, mortet de sorte frøene/1/2 ts kardemomme
1 egg
50 g smør, mykt

25 g valnøtter
25 g sukker
1,5 g kanel
(Nok til et kjevle)

Bland alt utenom smøret og la maskinen jobbe deigen rolig i 15-20 minutter.
Ha i en og en klatt mykt smør og la det jobbe seg inn.
Hev deigen tildekket 30 minutter, ca)
Kjevle ut et langt rektangel. Skjør strimler med en pizzakutter.
Kle et kjevle med to lag aluminiumsfolie.
Smelt smør og pensle folien godt.
Kle kjevle i folie.
Dypp i blandingen med nøtter som er hakket og blandet med sukker og kanel
009
Etterhev ca 30 minutter
012

Stek på 190* ca 20 minutter.
Jeg snudde kjevlet og steke noen minutter til på oppsiden.
Smør med resten av smøret og dypp i resten av nøtteblandingen.
Avkjøl og fjern forsiktig fra kjevlet.
Såååå godt!
018

4 hendelser på “Rumensk gjærbakst! SÅ godt!!”

  1. Ser helt nydelig ut…fikk jeg lyst til å prøve..kanskje i påsken 🙂 Følger med på hele Norge baker..og kakekrigen..liker slike program 🙂 Fin helg videre 🙂 Annebe

Legg igjen en kommentar til fruensvilje Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.