Makroner ass……Det er bare så godt!
Her en oppskrift jeg ble svært fornøyd med!
Elsk…
De peneste og beste makronene jag har bakt! (Sa jeg i 2013)
Med en helt ny type fyll…..
En kombinasjon jeg tenkte ut selv.
Perfekt å ta med for å dele.
Makroner:
55 g eggehvite, romtemperert
noen saltkorn
2 ss sukker
100 g melis
50 g mandlemel
Litt gult fargepulver/gelefarge (kan sløyfes)
Gjør klar to bakeplater med bakepapir,
tegn rundt en melkekork fra Tine, det blir ca 1,5 brett makroner
Pisk eggehvitene og saltet til myke topper,
ha i sukker litt og litt, og pisk til glatt marengs.
Sikt mandelmel og melis to ganger. Fjern store biter.Bland i fargepulver
(bruker du gelefarge tilsetter du det i marengsen når den er nesten klar)
Vend dette inn i marengsen med store tak og en slikkepott.
Vend godt inn, men ikke mer enn 50 tak.
Ha i sprutepose med rund tupp, (eller plastpose du klipper et lite hjørne av)
Sprut ut tupper på bakepapiret, litt mindre enn korkene.
Dunk bakebrettet hardt mot et egent underlag,
for å få makronene til å sige litt ut, og for å fjerne event luftbobler.
Sett til tørk, 45-60 minutter
Stek på 160* ca 12-18 minutter,
sjekk ofte, når makronene akkurat løsner fra bakepapiret, er de klar.
Jeg stekte mine på varmluft, de som sto nederst ble først ferdig.
Avkjøl på rist.
Sjokoladeganache
30 g mørk sjokolade
15 g fløte
(kan bli litt lite, ta gjerne 40 g sjokoalde og 20 g fløte)
Varm opp fløten, ha i hakket sjokolade, vent til den har smeltet litt,
rør til du har en glatt krem. Vent til ganachen akkurat er fin å smøre på makronene.
(Kan event varmes opp igjen i et svakt vannbad, hvis den blir for hard.)
Smør et tynt lag ganache på ene makronen.
Eggekrem.
2 eggeplommer,
0,2 dl fløte
1/2 ts vaniljeekstrakt
2 ss sukker
50-75 g smør, mykt
Noen dråper lime/sitron(smak til, kan sløyfes)
Pisk sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljeekstrakt,
Ha i en liten panne, varm opp på svak varme til kremen tykner.
Den skal IKKE koke.
Når den tyknede kremen har avkjølt litt, rører du i mykt smør, bit for bit….
Avkjøl helt!
Smør eggekrem på den andre makronen, og før dem sammen…
Husk å finne makroner som passer til hverandre, hvis ikke alle blir perfekte da….
Oppbevares i kjøleskap.
Og serveres kalde.
Blir de servert for varme, vil den gule kremen tyte ut når man tygger i dem.
Makronene skal være sprø utenpå og litt seige inni.
Fremdeles nydelige etter 3 dager i kjøleskap……lykke…
Godt!!
#makroner #eggekrem #sjokoladeganache #sjokolade #suksessterte #oppskrift
Vil HAAAA 🙂
mmmmm som du kan å friste altså