En lekker iskake.
Og kjenn på dette….blåbær og eggelikør….bringebær og eggelikør….
Du kjenner at det er en match-made-in-heaven sant?
Her med litt ekstra eggelikør rett før servering.
Greit med iskake som man kan lage dager i forveien av den store dagen.
Være seg nyttår, julebesøk, bursdagsbesøk eller klubb-kveld.
Marengsbunn:
2 stk eggehviter.
En dråpe balsamicoeddik (kan sløyfes)
ca 1,5 dl sukker
Pisk eggehviter til såvidt stive topper,
ha i litt og litt sukker mens vispen går.
Piskes til glatt og skinnende marengs.
Ha i en 20″ springform med bakepapir i bunn.
Stek på 125* 1,5 time. Slå av ovnen og la bunnen stå i ovnen til den er kald.
Bringebær og blåbær-kompott.
300 g bringebær
100 g blåbær
2 ss sukker
1 ss potetmel
1 ss vann
Tine og kok rolig opp bær og sukker. Rør ut potetmel i vanne og rør inn i bærene når de koker.
La koke noen minutter og avkjøl.
Iskrem med eggelikør.
3 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl kremfløte
0,5 dl eggelikør
0,5 eggelikør til topping
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis
Pisk kremfløten stiv.
Vend sammen og vend så i eggelikør.
Ha den avkjølte marengsbunnen tilbake i springformen.
Dekk dem plast/papir så det går litt opp over kantene.
Hell på litt iskrem, så litt bær, «swirl» sammen med en gaffel.
Fortsett og pass på å ha litt bær igjen til toppen og dekorer så godt du kan med gaffel.
Ha over ekstra eggelikør og gjerne noen ekstra blåbær.
Sett i fryseboksen minst 5 timer.
Ta opp og la stå i romtemperatur ca 15 minutter før du skjærer i den.
Vi måtte bruke en kniv.
Hvis bærene samler seg blir det noen steder vanskelig å skjære,
men med en kniv gikk det bra.
Og denne kaken ble veldig godt mottatt i Gubbens bursdag 2 juledag
Og så klart, har du ikke laget eggelikør, så har de det på polet!
#iskake #eggelikør #alkoholkake #alko #is #dessert #godt #nyttårsdessert #juledessert #festdessert #kake #bringebær #blåbær #klubb #bursdagskake #bursdag #nyttår
skulle gjerne laget den,men noe sier meg att jeg bør avstå for slike fristelser
Hm, ja…den var veldig god. Men fin å ha på lur til besøk og sånn da 🙂