Blondie med rabarbra og salt karamellsaus

Jeg mistet lyden i hodetelefonene i går når jeg gikk tur.
Sånt blir jeg kreativ av.

Så når jeg kom hjem, var en helt ny rabarbrakake  klar i mitt hode.
Og i dag ble det testbaking!
Med positivt resultat!

Jeg har brukt lillesøsteren til Brownie : Blondie.

Blondie med bringebær og hvit sjokolade

Men istedenfor bringebær, har jeg brukt rabarbra,
og så har jeg pimpet den med salt karamellsaus,
og en variant med salt karamellsaus og peanøtter.

Det var godt med nøttene som ga godt bitt,
men samtidig også godt uten, med bare den seige hvite sjokoladen til motstand.
Uimotståelig med den salte karamellsausen….

Oppskriften er min egen.

Blondie med rabarbra og salt karamellsaus.

1 stort egg
1 dl sukker
50 g smør
50 g hvit sjokolade
1 ts vaniljeekstrakt
1,25 dl hvetemel
2 dl rabarbra i små biter
50 g hvit sjokolade

Stekes på 165* ca 30 minutter
Veldig liten form ca 20×17, oppskriften kan gjerne dobles.
(Mulig steketiden bør økes til 40 min da.)

Smelt smøret, hakk sjokoladen og legg den i, la stå litt og rør til den smelter.
Pisk sammen egg og sukker for hånd, (Ikke eggedosis) Ha i vaniljeekstrakt.

Sikt i hvetemel og rør til klumpfri røre, ha i smør og sjokoladeblandingen.
Smør og strø en liten form/kle den med bakepapir og hell røren i.
(Jeg brukte små smurte terteformer, men de hang altså litt fast.)
Dryss over rabarbra og hakket hvit sjokolade.
Kaken skal være litt løs i midten når den er ferdig.

Avkjøl kaken.

Karamellsaus.

200 g sukker
1/2 dl vann
50 g smør
2 dl fløte
2 ts maldonsalt

Kok opp sukker og vann, la koke til det blir hvitt og deretter til det får en fin gyldenbrun farge.
Ikke kok for lenge så det blir brent smak.
Ta gjerne pannen av platen og sett på en våt kjøkkenklut for å stoppe bruningen.
Ha i smøret, og litt og litt fløte. Forsiktig! Her bobler og spruter det litt!!
Rør sammen og sett på platen igjen.
La sausen koke 5-8 minutter. Ha i salt når sausen er ferdig kokt

Hell på ildfast glass/krukke.
Avkjøl

Hell over kaken.
Her blir altfor mye saus, men den er fin å ha på is,
eller lag halv oppskrift.

Eventuelt: Hakk noen peanøtter og strø på kaken for sausen helles over.

Jeg klarte rett og slett ikke å bestemme meg for hvilken som var best.

#rabarbra #karamell #blondie #hvitsjokolade #oppskrift #kake #peanøtter

Please follow and like us:
error

2 hendelser på “Blondie med rabarbra og salt karamellsaus”

Legg igjen en kommentar til fruensvilje Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.