Blondies med hvit sjokolade, bringebær og sitron.

Blondie er Brownien`s lillesøster.
Her pimpet med bringebær og sitron,
for å få en motstand til den litt tunge hvite sjokoladen.
blondie
Blondie`s med hvit sjokolade, bringebær og sitron.

1 egg
1 dl sukker
50 g smør
50 g hvit sjokolade
1 ts vaniljeekstrakt
skall fra 1/2 sitron
1,25 dl hvetemel
2 dl frosne bringebær
50 g hvit sjokolade

Stekes på 165* ca 30 minutter
Veldig liten hjerte- form, ca 20×17, oppskriften kan gjerne dobles.
Mulig steketiden bør økes til 40 min da.

Smelt smøret, hakk sjokoladen og legg den i, la stå litt og rør til den smelter.
Pisk sammen egg og sukker for hånd, (Ikke eggedosis) Ha i vaniljeekstrakt og sitronskall.
Pass på så du kun får det gule skallet med fra sitronen, det hvite skallet smaker beskt.
Sikt i hvetemel og rør til klumpfri røre, ha i smør og sjokoladeblandingen.
Smør og strø en liten form/kle den med bakepapir og hell røren i.
Dryss over bringebær og hakket hvit sjokolade.
Kaken skal være litt løs i midten når den er ferdig.
DSC_5288

Please follow and like us:
error

2 hendelser på “Blondies med hvit sjokolade, bringebær og sitron.”

  1. Bringebær er kjempegodt, men har ikke prøvd det i kaker, bortsett fra i rullekake. Jeg stusser over melmengden her. Kanskje det skal være 1,5 eller 2,5 dl i stedet for 12,5 dl. ?

    1. Oj, oj, så godt jeg har deg! Det skal være 1,25 dl, et komma som har havnet feil. Takk for at du er så oppmerksom 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.