Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Porsjonsostekaker med ritz kjeks og jordbær | MinMatgaleVerden

Porsjonsostekaker med ritz kjeks og jordbær

Jeg hadde rester av litt av hvert,
som ble til de lekreste små porsjonsostekaker.

Enkel å servere, lett å lage, god å nyte.

Supert å servere på klubb da du kan lage dem klar dagen før.

Oppskriften er egenkomponert, etter rester jeg hadde i kjøleskap og skuff.

Bunn

100 g ritz-kjeks

25 g smør

Knus kjeks, bland i smør.
Denne bunnen blir ikke fast, moe som ikke er nødvendig i porsjonsglass.
Etter min smak da.

Jeg hadde to halvfulle pakker gelè,
så blandet disse. Her kan du bruke en pk gelè og 2,5 dl vann.
Du får da litt mer ostekrem og litt mer topping.

Men med to halvfulle pakker ble det:

95 g gelepulver (sitron og jordbær)
2 dl vann

Kok opp vann, rør ut gelepulver og avkjøl

100 g philadelphia-ost naturell
50 g creme fraiche
25 g melis
1/2 part av geleblandingen som må være avkjølt
1 dl kremfløte, mykt pisket

Rør ost, creme fraiche og sukker sammen. Vend inn helt kald geleblanding som såvidt har begynt å stivne. Pisk fløten stiv og vend alt sammen. Ha over kjeksen, sett i kjøleskap

Topp:
1/2 part geleblanding
Jordbær, 8-10 stk i biter med litt sukker strødd på. (La stå i sukker så det smelter)

Bland med nesten stivnet gelè, hell over ostekremen som har fått stivne litt i kjøleskap.
Men ikke vent så lenge at geleen rekker å stivne helt.

Sett i kjøleskap til desserten skal nytes.

#porsjonsdessert #porsjonsostekake #ostekake #rester #dessert #kake #oppskrift

1 hendelser på “Porsjonsostekaker med ritz kjeks og jordbær”

Legg igjen en kommentar til fruensvilje Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.