Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Saftig sjokoladekake med appelsinkrem. | MinMatgaleVerden

Saftig sjokoladekake med appelsinkrem.

Lyst å bake en saftig tung sjokoladekake,
med forfriskende appelsinkrem?

Kaken er bakt med yoghurt,
som gjør den ekstra saftig og holdbar.

Her har jeg brukt vaniljeyoghurt,
du kan selvsagt bruke naturell eller kulturmelk/rømme.
Kaken blir da litt mindre søt.
Tilsett gjerne litt vaniljeekstrakt hvis du bytter ut vaniljeyoghurt.

Appelsinkremen er så god!
Det ene laget som jeg blandet i kokesjokolade,
kommer jeg til å droppe neste gang.
Jeg synes appelsinkremen var best som den var!
Og den løftet den deilig tunge sjokoladekaken til nye høyder.

Har du ikke eteriske oljer kan du lage dem uten,
og tilsette 1 ts kanel og 1 ts kardemomme i deigen.
Samt appelsinskall, finrevet kun det oransje, i fyllet.
Appelsinkremen får dog ikke samme kraftige dybde i smaken,
men god blir den uansett!

Saftig sjokoladekake med appelsinkrem

113 g smør, mykt
190 g rørsukker
2 store egg
2,4 dl vaniljeyoghurt
175 g hvetemel
55 g mørk kakao
1/2 ts natron
1 ts bakepulver
1 dråpe cinnamon bark
1 dråpe kardemomme eterisk olje
2 ts espressopulver (finmalt pulver, ikke grovkornet)

Rør smør og sukker hvitt, ha i egg. Bland alt det tørre, ha i og spe med yoghurt.

Kle en 20″ springform med bakepapir i bunnen, smør bakepapiret med litt smør.
Legg bakepapir rundt kantene, (smør litt smør på kanten, så henger det fast)

stekes 175* ca 1 time (mulig mer, sjekk med kakenål)
Avkjøl på rist. Del i tre deler.

Appelsinkrem

500 g melis
saften av 1/2 appelsin
80 g mykt smør
4-6 dråper wild orange eteriske olje doTERRA
1 eggeplomme

1 eggehvite

100 g smeltet lys sjokolade

Pisk fyllet godt sammen mens sjokoladen smeltes over vannbad.
Stivpisk eggehviten for seg selv. Bland den inn til slutt.
Ta bort 1/3 av fyllet.
Smør nederste lag av kaken med appelsinkrem
Bland smeltet sjokolade i 1/3 av appelsinkremen
(Den du satt til side)
Her må du jobbe raskt, denne har det med å stivne fort.
Smør på andre lag.

Legg siste bunn på kaken og smør gul appelsinkrem på toppen.
Pynt med revet sjokolade.

3 hendelser på “Saftig sjokoladekake med appelsinkrem.”

Legg igjen en kommentar til frodith Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.