Lyst å bake en saftig tung sjokoladekake,
med forfriskende appelsinkrem?
Kaken er bakt med yoghurt,
som gjør den ekstra saftig og holdbar.
Her har jeg brukt vaniljeyoghurt,
du kan selvsagt bruke naturell eller kulturmelk/rømme.
Kaken blir da litt mindre søt.
Tilsett gjerne litt vaniljeekstrakt hvis du bytter ut vaniljeyoghurt.
Appelsinkremen er så god!
Det ene laget som jeg blandet i kokesjokolade,
kommer jeg til å droppe neste gang.
Jeg synes appelsinkremen var best som den var!
Og den løftet den deilig tunge sjokoladekaken til nye høyder.
Har du ikke eteriske oljer kan du lage dem uten,
og tilsette 1 ts kanel og 1 ts kardemomme i deigen.
Samt appelsinskall, finrevet kun det oransje, i fyllet.
Appelsinkremen får dog ikke samme kraftige dybde i smaken,
men god blir den uansett!
Saftig sjokoladekake med appelsinkrem
113 g smør, mykt
190 g rørsukker
2 store egg
2,4 dl vaniljeyoghurt
175 g hvetemel
55 g mørk kakao
1/2 ts natron
1 ts bakepulver
1 dråpe cinnamon bark
1 dråpe kardemomme eterisk olje
2 ts espressopulver (finmalt pulver, ikke grovkornet)
Rør smør og sukker hvitt, ha i egg. Bland alt det tørre, ha i og spe med yoghurt.
Kle en 20″ springform med bakepapir i bunnen, smør bakepapiret med litt smør.
Legg bakepapir rundt kantene, (smør litt smør på kanten, så henger det fast)
stekes 175* ca 1 time (mulig mer, sjekk med kakenål)
Avkjøl på rist. Del i tre deler.
Appelsinkrem
500 g melis
saften av 1/2 appelsin
80 g mykt smør
4-6 dråper wild orange eteriske olje doTERRA
1 eggeplomme
1 eggehvite
100 g smeltet lys sjokolade
Pisk fyllet godt sammen mens sjokoladen smeltes over vannbad.
Stivpisk eggehviten for seg selv. Bland den inn til slutt.
Ta bort 1/3 av fyllet.
Smør nederste lag av kaken med appelsinkrem
Bland smeltet sjokolade i 1/3 av appelsinkremen
(Den du satt til side)
Her må du jobbe raskt, denne har det med å stivne fort.
Smør på andre lag.
Legg siste bunn på kaken og smør gul appelsinkrem på toppen.
Pynt med revet sjokolade.
Den ser fantastisk god ut 🙂 Nam <3
Den skulle datteren min likt helt sikkert!!
Så bra! Du får prøve og se 🙂