Jeg var som sagt på fjellet i helgen,
og her er pinnebrød-oppskriften.
Om du bruker den med smør,kanel og sukker,
eller rundt en pølse bestemmer du selv.
Deigen blir i hvert fall nydelig!
Og har du rester av deigen med tilbake fra turen,
ja så er det bare å kjevle den ut i ovale størrelser og steke på stekepannen,
smør så med smørblandingen, eller bruk dem som middagstilbehør.
Som et naan-brød.
Pinnebrød. (liten porsjon, ca 6 biter)
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts sukker/sirup/honning
1 dl melk (jeg bruker helmelk)
40 g smør (ekte)
Smør
50 g smør
0,25 dl sukker
1 ts kanel
(Litt i meste laget «topping», minske gjerne mengdene her)
Smuldre smøret med mel, bakepulver og salt, bruk gjerne hendene.
Ha så i melken og kna sammen til en deig.
Blir den klissete har du i litt mer mel.
Form til en pølse,
skjær gjerne i biter og legg i pose, så er det enklere å få av bitene.
Oppbevar i kjøleskap til du skal gå.
Smøret tempererer du, og blander det med sukker og kanel,
ha på en plastboks e.l. Ha en liten teskje med til påføring.
Snurr pinnebrødet tynt rundt en pinn som du finner ute,
og stek over bål.
Når den er stekt dypper/smører du smøret.
Smaker fantastisk godt!
Deigen kan selvsagt også brukes rundt pølser,
eller bare spises som den er.
Smaken er veldig god!
#utpåtur