Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Skikkelig godt Pinnebrød (med topping om du vil) | MinMatgaleVerden

Skikkelig godt Pinnebrød (med topping om du vil)

Jeg var som sagt på fjellet i helgen,
og her er pinnebrød-oppskriften.
pinnebrod

Om du bruker den med smør,kanel og sukker,
eller rundt en pølse bestemmer du selv.
Deigen blir i hvert fall nydelig!

Og har du rester av deigen med tilbake fra turen,
ja så er det bare å kjevle den ut i ovale størrelser og steke på stekepannen,
smør så med  smørblandingen, eller bruk dem som middagstilbehør.
Som et naan-brød.
dsc_0643

Pinnebrød. (liten porsjon, ca 6 biter)

3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts sukker/sirup/honning
1 dl melk (jeg bruker helmelk)
40 g smør (ekte)

Smør
50 g smør
0,25 dl sukker
1 ts kanel
(Litt i meste laget «topping», minske gjerne mengdene her)

Smuldre smøret med mel, bakepulver og salt, bruk gjerne hendene.
Ha så i melken og kna sammen til en deig.
Blir den klissete har du i litt mer mel.

Form til en pølse,
skjær gjerne i biter og legg i pose, så er det enklere å få av bitene.
Oppbevar i kjøleskap til du skal gå.

Smøret tempererer du, og blander det med sukker og kanel,
ha på en plastboks e.l. Ha en liten teskje med til påføring.
Snurr pinnebrødet tynt rundt en pinn som du finner ute,
og stek over bål.
Når den er stekt dypper/smører du smøret.
Smaker fantastisk godt!

Deigen kan selvsagt også brukes rundt pølser,
eller bare spises som den er.

Smaken er veldig god!

#utpåtur

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.