Det er fastelavnsøndag i morgen.
Tradisjonelle fastelavnsboller med rørte jordbær, marsipan og krem,
Eller noen kanelsnurrer…..for det kan jo fort bli litt mye krem…
Bollene er laget med grønne kardemommefkjernersom er støtt i en morter,
for ekstra god smak….
Har du ikke kjerner kan du bruke vanlig malt kardemomme
(Kan event kjøpes i asiatisk butikk/Ebay)
Jeg har og brukt kesam i bollene, noe som gjør dem supersaftige!
Saftige boller med kesam.
1/2 beger kesam, orginal
2 dl melk, hel, lunken
ca 8 grønne kardemommefrø, støtt (mortet) kan er stattes med 1/2-1 ts kardemomme
1/2 ts salt
0,5 dl sukker
25 g gjær
1 egg (kan sløyfes, minske da mel med ca 1-2 dl)
ca 8 dl speltmel/hvetemel
50 g mykt smør i terninger
Ha alt i kjøkkenmaskin, utenom smøret,men hold litt igjen på melet (1 dl)
La maskinen elte deigen ca 6-7 minutter, ha i smør i terninger litt og litt til de er godt integrert,
spe med resten av melet men ikke mer enn nødvendig, deigen blir ganske myk, men skal være smidig.
Hev ca 1-1,5 time tildekket.
Ta ut på kjøkkenbenken og hvile noen minutter.
Trill boller eller kjevle rektangel og smør med smørblanding
Smørblanding: Mykt smør blandes med 2 ts kanel, 1/3 brunt sukker og 2/3 hvitt sukker
Etterhev på plate, ca 30-40 minutter.
Stek på 200*, gjerne varmluft i ca 10-12 minutter. Kan variere fra ovn til ovn, følg med.
avkjøl på rist.
Bollene fylte jeg med rørte jordbær, revet marsipan, pisket, søt krem og et godt melisdryss på toppen
Kanelbollene drysset jeg med perlesukker før steking, et lite melisdryss samt et jordbær.
Søndag og boller…en god kombo!
#boller #oppskrift #fastelavn #fastelavnsboller #kesam #saftige
Mmm, boller er godt! Og nå til helgen MÅ man bake – med god samvittighet ?? Disse her ser lekre og gode ut 🙂
Ja dette er helgen for boller. Helt klart 🙂