Påske/pinsekake anno 2014
Jeg satt sammen en ny kake,
i anledning pinsefeiring…
En suksessterte/kjærlighetskake, ble pimpet med marengs, sjokoladeganache og friske bær…samt mynteblader.
Et kompleks av smaker…..
som gir din gane en åpenbaring….
Denne kaken er min egen, oppskriften, men oppskriften på kjærlighetskake fikk jeg hos min svigerinne,
den gangen jeg bodde i Danmark.
Hun sendte den i sammen med et brev.
Jeg skrev mye brev den sommeren, med min mormor. Det er en stund siden det nå…
Men oppskriften på kjærlighetskaken har jeg altså enda!
Og, så kom jeg på at jeg tok noen bilder med mobilen….
For denne kaken var nemlig på sommerfest i går…eller…pinsefest…
Sånn ser den altså ut inni….godt…
Pinsekaken, en åpenbaring av en kake.
200 g mandler
200 g melis
1 lten ss bakepulver
2 ss hvetemel
5 eggehviter
5 eggeplommer
5 ss sukkker
0,75 dl kremfløte
1 ts vanilje, jeg brukte vaniljepaste.
100 g mykt smør, gjerne kvitseidsmør
Mal mandler, stivpisk eggehviter. Bland det tørre,sikt i stivpiskede eggehviter.
Alle mandlene går kanskje ikke gjennom sikten, de helles bare i.
Vend forsiktig inn med en slikkepott.
Ha i 24″ form, stek på 175* ca 30-40 minutter, til kaken såvidt har fått litt farge.
Avkjøl på rist.
Bland eggeplommer, kremfløte sukker og vaniljesukker, varm forsiktig opp mens du rører,
helt til blandingen tykner godt og er på kanten til å koke. Et forsiktig oppkok går fint,
men husk å røre.
Avkjøl i vannbad. Rør smøret sammen, ha i 1/3 av kremen og pisk den inn, ha i resten og pisk forsiktig, men godt sammen.
Avkjøl. Bre så på den kalde bunnen, sett i kjøleskap.
Marengs:
3 små eggehviter
1/2 ts balsamicoeddik med vanilje/balsamicoeddik
2 dl sukker
Pisk eggehvitene og eddik stive, ha i litt og litt sukker mens maskinen kjører til en blank og fin marengs.
Ha i en 24″ form og : Sett inn på 150*, skru ned til 125*, stek i 1,5 time, minst, slå deretter av ovnene og la den stå til ovnen nesten er avkjølt.
Dette for at marengsen skal bii helt stiv, og enkel å skjære i. Avkjøl på rist. Skjær rundt kanten med en myk smørkniv ,etter ca 5-10 minutter,
løsne forsiktig og la marengsen avkjøle helt på rist
Sjokoladeganache:
200 g dronningsjokolade
1 dl kremfløte
Varm fløten til kokepunkt, ha i hakket sjokolade, la stå litt, rør sammen til en skinnende glatt ganache.
Bre ganachen over marengsen, som er satt på den kalde kjærlighetskaken.
La litt ganache renne utover kanten, bre med en slikkepott.
ca 250 g bringebær
ca 250 g jordbær, i biter
mynteblader
La jordbærene trekke av seg på kjøkkenpapir.
Dekorer kaken med jordbær, bringebær og mynteblader
Oppbevares kjølig,
men kan med fordel stå noen timer i romtemperatur før servering
#pinsekake #kake #åpenbaring #Oppskrift #festkake #påske#sjokolade #marengs #mandelbunn #eggekrem #gulkrem
Den der kan jeg IKKE spise…Nå er det kroken på døra her.. 😀 klemmer og kos deg på hytta 🙂
Kan ikke ha kroken på i påsken ? takk ?