Dressinger og sauser setter prikken over måltidet.
Hva hadde vel kjøttkaker vært uten saus,
og en salat uten vinegrette eller dressing?
I dag må jeg kjøpe ansjos,
for det er på høy tid at jeg lager cæsardressing igjen!
Denne falt jeg virkelig for,
og den var enkel å lage,
i foodprocessor….
Den kan brukes til det meste…..som til kålsalat og kalkunbryst….
Eller i kinakålen, til danske og svenske burgere….
(Kina, dansk, svensk, cæsar…..for en kombo!!)
Enkel Cæsardressing
2 store eggeplommer/3 små
2 fedd hvitløk, revet, gjerne på et garlic card
1 ss sennep, fransk (jeg brukte honning-dijon, vanlig dijon går helt fint)
1/2-1 sitron
ca 2 dl nøytral olje, jeg brukte raps
1 ts worchestersaus
4 hakkede ansjoser
1 ss sukker
(Og du….ikke frik ut fordi det er ansjos i dressingen, og ikke utelat den,
det SMAKER overhode IKKE ansjos, du kjenner det ikke, og pakken koster deg ikke mange kronene på butikken,
hilsen hun som har vegret seg i mange år, men nå opplevde at ansjos kan brukes som smaksetter!!)
Ha eggeplommer, hvitløk, sitron, ansjos, worchestersaus og sennep i en foodprocessor,
blend sammen.
Åpne lokket i toppen,
og ha i oljen…først dråpe for dråpe,
så i en tynn tynn stråle…litt og litt,
helt til du ser sausen tykner….
Smak til med sukker, og event litt salt
Forbausende enkelt, og ualminnelig godt!
Vi har brukt dressingen til all slags middager,
til og med til laks og spaghetti-middagen!
#dressing #cæsar #cæsardressing #oppskrift #hjemmelaget