Vannkringler er viktig til rømmegrøten 17 mai.
Og til spekematen.
De er enkle å lage selv.
Bare husk å trille dem veldig tynt ut,
så de får tørket og blir tørre og sprø.
Og mye bedre enn de du kjøper….
Bare prøv.
Vannkringler.
Bergenske vannkringler.
(Liten porsjon, ca 10 kringler)
250 g hvetemel
25 g gjær
1,5 dl vann
25 g smør
1/2 ts salt
Ha alt i kjøkkenmaskin og kna godt sammen.
Kan enkelt knaes for hånd og.
Heve tildekket ca 20-30 minutter.
Trill tynne kringler.
Husk de hever godt, så trill dem tynne så de ikke blir for tykk når de er ferdig. Da kan de bli vanskelig å få tørr.
Kok opp en kjele vann og sett ovnen på 220*
Legg en og en kringle i vann. når den flyter opp legger du den på bakepapirkledd plate. Stek så kringlene på 220* i ca 15-20 minutter til de har fått fin lysebrun farge.
Slå av ovnen og la kringlene tørke til de er helt tørre.
Her kan du legge grytekluter mellom ovnsdøren.
Jeg slo også på igjen ovnen på 50* og lot de stå sånn med døren på gløtt en god stund før de var helt tørre.
Oppbevares i kakeboks.
Så gode og så lett å lage.
Bare prøv.
#vannkringler #bergenske #oppskrift #enkelt #enkle #hjemmelaget #17mai #rømmegrøt #tradisjon