Dette er de svenske «kolakakor»
Enkel å bake, og syyyyykt gode!
Her får du oppskrift og en avstemming på hvilke som var best.
Sjokolade eller originale…??
Jeg elsker disse karamellkakene.
Så utrolig enkle å lage,
og så utrolig seige og gode å spise….
Lyse VS mørke, vi har testet på 7 personer,
og dommen får du etter oppskriftene.
Kolakakor, orginale
100 g smør (ekte smør!!)
1 dl sukker
1 ss vaniljesukker (kan bli litt mye…)
1 ss sirup, lys
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Kolakakor, mørke.
100 g smør (ekte!!)
1 dl sukker
2 ss mørk sirup
1/2 ts natron
2 ss kakao
2-2,5 dl hvetemel (det gikk med 2,5 dl)
Kakene stekes 175* ca 15 minutter
Visp smør, sukker og sirup porøst, ha i hvetemel, kakao og natron,
jobb deigen raskt sammen, ikke visp for lenge.
Trill pølser og legg de på bakeplaten, trykk de flate.
Lag tre pølser, jeg laget bare to, de bli litt for tykke, de flyter nemlig utover.
Stek de sånn, og med en gang de kommer ut fra ovnen skjærer du de i skrå biter.
Det samme prinsippet med den orginale deigen, smør sukker og sirup røres hvitt,
ha i hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, lag pølser og trykk flate.
Skjær kakene skrått når de kommer ut fra ovnen.
Avkjøl på rist og oppbevares i boks.
mmmmmm, god karamellsmak…..
Og dommen er : De mørke kakene med kakao vant.!!
men de lyse er fantastisk gode de og….
Tror jeg skal teste med ekte vaniljesukker neste gang,
den syntetiske vaniljesmaken er god, men kan bli litt sterk.
#karamellkaker #julekaker #sjokolade #kolakakor #oppskrift #test #beste
Slafs 🙂 Får lyst på kake her 🙂