Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Tallkake bokstavkake hjertekake kjekskake | MinMatgaleVerden

Kjekskake med mascarponekrem. Tallkake, bokstavkake, hjertekake, numbercake

Denne «insta-vennlige» kaken er kanskje ikke den enkleste å spise,
men du verden så god!

Jeg fant ut at ved å ta av det øverste laget, kunne du enkelt spise den for hånd.

Kjeksen blir akkurat passe myk om du lar den stå i kjøleskap med krem noen timer,
(eller over natten)
Og den smaker altså helt himmelsk.

Ikke for søt, men frisk og søt samtidig med bærene på toppen.

Oppskriften på kjeks kommer fra Slovakia,
fra min gode kollega Slavomira som baker de lekreste kaker!
Hun hadde med små hjerter av denne kaken,
et til oss hver som var på jobb,
da hun hadde bursdag.

Og så fikk jeg oppskrift på kjeksen, for den var utrolig god,
og passet perfekt til kaken.

Number cake, bokstav-kake, nummer-kake, kjeks-kake.

Kjeks.

200 g hvetemel
90 g melis
90 g smør
1 egg
1 ts bakepulver
35 g yoghurt naturelle

Bruk kaldt smør i biter og en foodprocessor.
(Event k-kroken vanlig kjøkkenmaskin)
Ha i smør, mel og melis, miks godt, bland i bakepulver,
og så egget. yoghurten til slutt, deigen kan bli litt klissete,
ha i litt mer mel til den akkurat samler seg.
Ikke bland for mye.

La den ligge kaldt i minst en time før du kjevler ut.

Kjevle ut til ca 1/2 cm tykkelse og stikk ut ønsket form.

Legg på bakepapirkledd plate, og la gjerne ligge kaldt en stund til før steking,
for å holde mest mulig på formen.

Stek på 170* ca 10 minutter til den såvidt begynner å bli brun i kantene.
Avkjøl på rist.

Her blir deig til mer enn dette hjerte, jeg brukte noen hjerte, og noen runde former

Mascarponekrem

100 g marcarpone
2 dl kremfløte
50 g sukker
1/2 vaniljestang, frøene
ca 2 ts saften av sitron

Pisk alt utenom sitron sammen til det blir stivt,
men forsiktig, ikke pisk for mye, da kan kremen skille seg.
Rør inn sitron til sist og smak til.

Ha i sprøytepose og fordel utover kakene.

Legg oppå kjeks nummer to og la dem stå i kjøleskap noen timer.

Pynt med bær og spiselige blomster/lag egen dekor.

Mascarponekremen er perfekt stiv for at kaken holder seg godt.

#numbercake #tallkake #nummerkake #kjekskake #hjertekake #instavennligkake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.