Sveitsisk marengs. Perfekt til kakepynt/topping på kaker.

Finnes ikke noe mer lekkert enn kaker dekorert og brent av med Sveitsisk marengs!
Eller hva med små pikekyss som pynt på en iskake?
Det gir kaken et løft, ikke sant??

Og denne oppskriften kommer fra boken:

Mine favoritter fra Kakekrigen, av Fridtjof Nilsen

En helt herlig kakebok, som også har MIN kake med.

Kakekrigen, boklanseringen, festen og litt sladder

Sveitsitk marengs.

3 eggehviter
160 g sukker
sitron av en sitronbåt
Farge (kan sløyfes)

Pisk eggehviter og sukker over vannbad til 60* eller til du kjenner mellom fingrene at sukkeret er smeltet. Ha det så i kjøkkenmaskin og pist til glatt og luftig marengs.
Den skal være myk, men samtidig holde formen.
Ha i sitronsaften

Legg noen striper med gelefarge inni sprøyteposen for fint mønster.

Sprøyt små pikekyss og sett på bakebrett.
Stek på 120* og stek dem i to timer. De kan gjerne stå i ovnen og avkjøles.

Som topp på kake.
Sprøyt små topper og brenn av med en brenner. 

Helt nydelig på hver sin måte.

Oppskriften på de lekre tertene kommer også snart.

#pikekyss #sveitsiskmarengs #oppskrift

2 hendelser på “Sveitsisk marengs. Perfekt til kakepynt/topping på kaker.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.