Det er vel ikke lenge til ripsbærene er modne,
så fort som alt går i år.
Her får du en glutenfri ripskake med den deilige smørkremen,
du vet den i suksessterten.
SÅ godt! Og en fint innslag med syrlige rips til.
En søt liten sak,
minner om suksessterte,
men serveres med rips og skårne mandler.
Og den er glutenfri!
Den glinsende gule kremen med spetter av vaniljefrø.
Glutenfri mandelkake med rips
2 dl mandler, skåldet og finmalt (jeg brukte ferdig, kjøpt på helsekost)
1/2 dl sukker
4 eggehviter
4 eggeplommer
1ss sukker
1/2 dl fløte
2 ts potetmel
50 g smør
1/2 vaniiljestang
Garnityr: Rips og flaket mandel.
Stekes 175* ca 20 minutter 24″ form
Pisk eggehviter til stivt skum, vend ned mandler iblandet sukker.
Ha i en 24″ form med bakepapir i bunn. stek 175* ca 20 minutter
Avkjøl på rist.
Ha alle ingrediensene til fyllet i en liten panne, gjerne med teflonbunn.
Splitt vaniljestangen, la både frøene og stangen bli med.
Varm forsiktig opp, rør helt til kremen tykner.
Ta den av platen, den skal ikke koke, sett den i kaldt vann, rør til den er avkjølt.
Bre kremen på kaken, dryss forsiktig over rips og flaket mandel.
Server! Glutenfri mandelkake med rips!
#glutenfri #mandelkake #rips #ripskake #oppskrift
mmmmm ser deilig ut